Volledig scherm
De Moerdijkbrug. © ANP

Storingen: nog steeds geen treinverkeer over Moerdijkbrug

De treinen tussen Breda en Dordrecht rijden nog steeds niet. Ze zouden vandaag weer over de spoorbrug op de Moerdijkbrug gaan, maar er hebben zich storingen voorgedaan.

,,We zijn heel druk aan het repareren. De spoorbrug kan elk moment weer open gaan”, zegt ProRail-woordvoerder Henk Wind.

Tussen 25 juli en 11 augustus zijn werkzaamheden aan de Moerdijkbrug uitgevoerd. In die periode reden er geen treinen tussen Dordrecht en Breda. Het treinverkeer werd omgeleid.

De spoorconstructie van de ruim zestig jaar oude spoorbrug moest worden vernieuwd, waarbij onder meer oude spoorstaven moesten worden vervangen. De nieuwe spoorstaven zijn langer dan de oude. Hierdoor zijn er minder verbindingspunten en dus minder zwakke schakels die de kans op storingen vergroten.

Het spoor op de brug werd in 2003 ook al eens vervangen. Tussen 2014 en 2015 had groot onderhoud plaats aan de constructie, maar dat werd niet goed uitgevoerd. Er ontstonden haarscheurtjes. Vorig jaar vonden daarom spoedreparaties plaats, met veel hinder voor reizigers en het goederenvervoer. Dagelijks gaan 75.000 treinpassagiers de brug over en passeren er gemiddeld 75 goederentreinen.

Vandaag zijn er bussen ingezet tussen Lage Zwaluwe, Zevenbergen, Oudenbosch en Roosendaal.

Reizigers die vandaag willen weten wanneer het sein op groen staat voor de Moerdijkbrug, kunnen het beste de volgende site in de gaten houden. Als de rode lijn tussen Dordrecht en Breda verdwenen is, rijden er weer treinen.