Lelystad Airport, tot 1993 Luchthaven Lelystad, is een vliegveld dicht bij Lelystad in de provincie Flevoland.
Volledig scherm
Lelystad Airport, tot 1993 Luchthaven Lelystad, is een vliegveld dicht bij Lelystad in de provincie Flevoland. © Marlies Wessels

Strafrechtelijk onderzoek naar mogelijk gesjoemel stikstofcijfers Lelystad Airport

Het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de opstellers van stikstofcijfers voor Lelystad Airport. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM na berichtgeving van Omroep Flevoland.

2 reacties

 • W. Kloppenburg

  3 maanden geleden
  De uitkomst kun je voorspellen, alles en iedereen is verantwoordelijk dus heeft niemand schuld. Zo gaat dat bij politieke en ambtelijke criminelen. Je kunt in ons Oranje bananen Koninkrijk tienduizenden mensen in het vernieling helpen en het ergste dat er gebeurt is dat Kamerleden een show opvieren en hun eigen vlees gaan keuren. Meineed is aan de orde van de dag, er is nog nooit iemand opgepakt, sterker er wordt niet eens aangifte gedaan. Het gave land van Rutte.
 • Eric Moll

  3 maanden geleden
  Het heeft er dus alle schijn van dat hier 'witte boorden' bezig zijn geweest, er een kongsi bestaat tussen (hoge) ambtenaren en managers van Schiphol, met de overheid als aandeelhouder. Doel: boeren met hun bedrijven (gedwongen) willen halveren en zelf de kluit belazeren om ongebreideld te kunnen blijven verdienen met Schiphol én Lelystad. Wat een mentaliteit, wat een hoge mate van 'criminele energie'. Als het bewezen wordt verwacht ik zware straffen. Of is NL toch een bananenrepubliek?
 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’