Grote brand in de koeienschuur van Natures Best BV aan de Hollendewagenweg in Werkhoven, najaar 2018.
Volledig scherm
PREMIUM
Grote brand in de koeienschuur van Natures Best BV aan de Hollendewagenweg in Werkhoven, najaar 2018. © Koen Laureij

Strafzaak rond boerderijbranden van de baan: ‘Gert werd geslachtofferd’

Jarenlang zag het Openbaar Ministerie hem als de enige mogelijke verdachte in een ongekende reeks boerderijbranden. Nu is Gert Snitselaar (39) uit Langbroek definitief vrij man, omdat het OM afziet van hoger beroep in de zaak.

 1. Zeven keer was er brand bij boer Gert en dat kostte hem miljoenen, maar welke rol speelde hij zelf?
  PREMIUM

  Zeven keer was er brand bij boer Gert en dat kostte hem miljoenen, maar welke rol speelde hij zelf?

  Boer Gert lijkt een gelukkig leven te leiden: getrouwd, twee jonge kinderen en een groeiend bedrijf in Werkhoven. Totdat in de nacht van 25 oktober 2018 brand uitbreekt. Dat is het begin van een serie mysterieuze branden, waarvoor Gert zélf gearresteerd wordt. Komende week staat hij voor de rechter. Dan moet duidelijk worden wie Gert is: gelukkig familieman óf een ondernemer die in een financieel moeras belandde en geen uitweg meer zag?
 2. Topman Belgisch leger wil militaire dienstplicht om dreiging Poetin, Nederland ziet dat niet zitten
  UPDATE
  19

  Topman Belgisch leger wil militaire dienst­plicht om dreiging Poetin, Nederland ziet dat niet zitten

  Een herinvoering van de militaire dienstplicht, waar de topman van het Belgische leger vandaag voor pleit, staat in ons land niet op de planning. ,,Nederland heeft geen plannen om over te gaan tot een activering van een opkomstplicht, ook niet vanwege de huidige geopolitieke situatie”, laat Renske Piet, woordvoerder van staatssecretaris Van der Maat, in een reactie aan deze site weten. Ook de militaire vakbond VBM denkt dat een opkomstplicht met de huidige (financiële) middelen niet uitvoerbaar is.