Beeld ter illustratie. Door de staking komende week in het streekvervoer rijden er vooral nauwelijks bussen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Door de staking komende week in het streekvervoer rijden er vooral nauwelijks bussen. © Jeffrey Groeneweg

Streekvervoer ligt vijf dagen plat: ‘Het is onverantwoord om die enkele bus nog te laten rijden’

Het streekvervoer ligt de komende vijf dagen vrijwel volledig plat. Dat verwacht vakbond FNV vanwege de grote animo onder buschauffeurs en treinpersoneel om te staken. Scholieren en studenten regelen eigen vervoer per auto of volgen lessen online.

18 reacties

 • E. van Alpen

  2 maanden geleden
  Als je ook voor bijvoorbeeld een bezoek aan een ziekenhuis afhankelijk bent van het ov (en dan niet een ziekenhuis waarvoor je ook een taxi kan nemen, daarvoor is het te ver weg en dus veel te duur), dan is een staking van vijf dagen erg lastig. Jammer dat daar niet meer oog voor is. Zo'n afspraak is ook niet makkelijk te verzetten. Ben je zo weer een paar weken verder voor er weer plek is.
 • wim koelewijn

  2 maanden geleden
  Buiten "dit platliggen"....binnen niet al te lange tijd ligt héél Nederland plat..ligt alles op zijn rug...vooral met dank aan al het wanbeleid...
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Astrid Cobben,gratis vervoer aanbieden is door de rechter verboden.
 • Willem Heerema

  2 maanden geleden
  Beste Astrid Cobben, Gratis vervoer aanbieden is juridisch gezien niet toegestaan. Dat staat ook al in één van de reacties hieronder. Daar is jurisprudentie over uit eerdere stakingen. Dus helaas geen publieksvriendelijke mogelijkheid tot staken.
 • Astrid Cobben

  2 maanden geleden
  En weer wordt er gestaakt en is de gewone burger de dupe alsof zij er iets aan kunnen doen dat het ov te weinig betaald krijgt. Ze kunnen beter de mensen gratis vervoer aanbieden ipv de mensen die het ov zo hard nodig hebben te laten stikken. Niet iedereen beschikt over vervangend vervoer en moeten belangrijke afspraken laten vervallen.