Student die van brug Maastricht sprong uit water gehaald

videoHulpdiensten hebben vanmorgen een jonge man uit de Maas in Maastricht gehaald, die even daarvoor samen met een vriend vanaf de Wilhelminabrug naar beneden sprong. In eerste instantie meldde de politie dat hij was overleden, maar hij bleek gereanimeerd te worden. De man ligt in het ziekenhuis.

De studenten sprongen rond 8.15 uur van de brug. Eén van de twee zwom zelf naar de kant, de ander kwam niet boven. De hulpdiensten begonnen daarna een zoekactie naar de vermiste man. Hij werd enige tijd later aangetroffen en met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De man die zelf naar de kant zwom, is nagekeken door ambulancepersoneel. Hij heeft aan de politie verklaard dat hij had gedronken.

Over de leeftijden en woonplaatsen van de twee kan de politie nog niks zeggen. ,,De familie moet eerst nog in kennis gesteld worden.”

Studentenfeest

Waarom de mannen het water in zijn gesprongen, is vooralsnog onbekend. Er springen volgens een woordvoerster van de politie wel vaker mensen van de brug af. Na kort onderzoek concludeert de politie vanmiddag dat er sprake is van een ongeval, geen misdrijf. 

Er is momenteel een groot tweedaags studentenfeest aan de gang in Maastricht: het Us Leef Vruike studentenhockeytoernooi. De organisatie is op de hoogte van het incident bij de brug. ,,Maar we hebben niets gehoord over dat het iemand van ons was. Het is ook niemand die naar ons hockeytoernooi kwam. Dus hoogstwaarschijnlijk is het niet één van onze studenten", aldus Jasper Flachs.

Volgens de organisatie bezochten de mannen mogelijk uitgaansgelegenheid Complex, dat onder de brug gevestigd is. Daar was gisteravond een ‘Absolut Students’-feest aan de gang, tot 5.00 uur ‘s ochtends met bier voor 1,50 euro en gratis entree. De discotheek was niet bereikbaar voor commentaar.

Volledig scherm
Vanaf de Wilhelminabrug sprongen twee personen in het water. © Google Streetview
  1. Justitie in zaak abortusmoord: Dennis wilde een meisje, jongen moest geaborteerd worden

    Justitie in zaak abortus­moord: Dennis wilde een meisje, jongen moest geabor­teerd worden

    In de rechtbank in Amsterdam diende vanmorgen de eerste pro forma-zitting in de bizarre zaak tegen Dennis van E., de financieel deskundige die zijn zwangere Braziliaanse vrouw Patricia om het leven zou hebben gebracht met drugs en abortuspillen. Justitie lijkt ervan overtuigd dat verdachte Dennis een meisje wilde en geen jongen en dat hij daarom zijn vriendin zwaar onder druk zette abortuspillen in te nemen. Zelfs al toen ze nog in Brazilië was.