Een lege collegezaal, met coronamaatregelen van de Universiteit Utrecht. Dat moet straks veranderen, als studenten zichzelf kunnen testen.
Volledig scherm
Een lege collegezaal, met coronamaatregelen van de Universiteit Utrecht. Dat moet straks veranderen, als studenten zichzelf kunnen testen. © ANP

Student kan straks twee zelftests per week krijgen, maar hoeft niet te testen op corona

Studenten en medewerkers in het hoger onderwijs kunnen - mits ze dat willen - straks twee preventieve coronatesten per week krijgen om zelf thuis uit te voeren. Dat schrijft het ministerie van Onderwijs in een brief die vandaag naar alle hogescholen en universiteiten is gegaan.

  1. Feestvreugde, maar ook verbazing om persconferentie Rutte: 'Aan het lijntje gehouden’
    reacties

    Feestvreug­de, maar ook verbazing om persconfe­ren­tie Rutte: 'Aan het lijntje gehouden’

    Nederland slaakt een zucht van verlichting: bijna alle coronaregels gaan van tafel per 26 juni. Vanaf die dag is de 1,5 meter de centrale maatregel. Alleen waar die afstand niet kan worden gehouden, blijft het dragen van een mondkapje verplicht. Hoe reageren de branches op de aangekondigde versoepelingen? ,,Fijn dat het met de heropening van alle aspecten van de maatschappij de goede kant op gaat”, zegt Willem Westermann van de Vereniging van Evenementenmakers tegen deze site. Dit artikel wordt in de loop van de avond aangevuld met meer reacties.