Studentenverenigingen willen zelfs drank opgeven om open te mogen
De studentenverenigingen willen dat activiteiten worden toegestaan die niet met de verkoop van drank te maken hebben, om studenten verlichting te bieden die nu mentaal lijden onder de coronamaatregelen. Dat schrijven ze in een brandbrief aan kabinet en burgemeesters.
De besturen van de verenigingen worden naar eigen zeggen ‘elke dag opnieuw geconfronteerd’ met de mentale gevolgen van zowel de coronacrisis als de coronamaatregelen. ,,Dit wordt mede veroorzaakt door het gebrek aan sociaal contact op het gebied van cultuur, religie, sport, maatschappelijke activiteiten en de verschillende manieren van zelfontplooiing die op studentenverenigingen plaatsvinden.”
Bij de maatregelen van de afgelopen tijd werden studentenverenigingen, vanwege de drankverkoop, als horeca gezien. Ze moesten dus dicht blijven. De Landelijke Kamer van Verenigingen: ,,Een studentenvereniging is echter niet alleen een plek om te borrelen. Het zijn ontmoetingsplekken waar studenten de mogelijkheid krijgen om zichzelf optimaal te ontwikkelen op het gebied van vriendschap, intellectualiteit, carrière, maatschappelijke betrokkenheid en creativiteit.”
De verenigingen stellen nu een passende oplossing te kunnen bieden voor de mentale problemen. ,,Maar dan hebben we binnen de maatregelen veel meer ruimte nodig om onze bovengenoemde niet-horecagerelateerde activiteiten doorgang te laten vinden. De komst van een toegespitst coronabeleid gericht op studentenverenigingen kan volgens ons een uitkomst bieden. Het is tijd!”
Bekijk hier al onze video’s over de lockdown:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMcolumn2
De mensen die toeterend over straat gingen vanwege de winst van Erdogan vormen een groot probleem
-
PREMIUM12
Uren na het vinden van Renées levenloze lichaam barst politieagent Richard onder de douche in tranen uit
‘Is het een man of een vrouw?’ klinkt het uit de portofoon van hoofdagent Richard Radder (56). Hij staat naast het levenloze lichaam van de in brand gestoken Renée (23). Uren moet hij zich sterk houden, maar onder de douche op het politiebureau breekt hij alsnog. ,,Het doet écht wat met je.”Den Haag -
met video
Aanhangers Erdogan vieren feest in Haagse Schilderswijk, zwaargewonde na ontploffing vuurwerk
Aanhangers van de Turkse president Erdogan vierden zondagavond feest in de Schilderswijk in Den Haag na zijn overwinning bij de verkiezingen. Daarbij werd zwaar vuurwerk afgestoken. Bij één feestvierder ontplofte het vuurwerk in zijn hand. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.Den Haag -
PREMIUMMet video
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel? -
VIDEO'S
Kabinet haalt land van lockdown-slot: horeca, cultuur open tot 22.00 uur, publiek weer welkom in stadions
Het kabinet maakt grotendeels een einde aan de harde lockdown. Horeca, cultuur, evenementen en stadions mogen weer open tot 22.00 uur ‘s avonds. Wel komt er een maximum aan het aantal bezoekers en moet er gewerkt worden met de coronapas (3G). De versoepelingen moeten woensdag ingaan, bevestigen Haagse bronnen.
-
PREMIUM3
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
-
-
-
PREMIUMcolumn5
Leraren krijgen rode vlekken van vragen over die vrije dagen, ouders van de dagen zelf
Linda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt. -
PREMIUM
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
Vandaag is de laatste dag dat banken nog acceptgiro’s verwerken. Vanaf morgen is de betaalmethode definitief verleden tijd. Waarom verdwijnt de acceptgiro en wat zijn andere opties? Dat vragen we aan Berend Jan Beugel van de Betaalvereniging en Jurriën Beerda van ouderenorganisatie ANBO. ,,Veel consumenten realiseren zich niet dat er ook een alternatief is.”