Mohamed Alassal (61) en schoonzoon Salem Alali (29) in de keuken van de woning aan de Goudreinet in Dodewaard, waar de avond ervoor een brandbom tegen de gevel werd gegooid.
Volledig scherm
PREMIUM
Mohamed Alassal (61) en schoonzoon Salem Alali (29) in de keuken van de woning aan de Goudreinet in Dodewaard, waar de avond ervoor een brandbom tegen de gevel werd gegooid. © DG

Syrisch gezin ontvlucht Gelders dorpje na brandbom op huis: ‘Wie doet zoiets?’

Het Syrische gezin dat maandagavond is getroffen door een brandbom tegen de gevel van hun woning, is het Gelderse dorpje Dodewaard ontvlucht. ,,We voelen ons hier niet meer veilig”, zegt de hevig geschrokken vader van het gezin, Mohamed Alassal (61).

  1. LIVE | Snel uitbreidende tweede golf Verenigd Koninkrijk, grote delen Wales op slot

    LIVE | Snel uitbreiden­de tweede golf Verenigd Koninkrijk, grote delen Wales op slot

    Klaas Dijkhoff (VVD) denkt dat geen enkele coronamaatregel genoeg zal zijn, zolang mensen zich niet aan de basisregels houden. Het is erg druk op het aparte telefoonnummer voor leraren en zorgmedewerkers. Zij mogen met voorrang een afspraak maken voor een coronatest. Ook de politie wil nu voorrang bij het afnemen van coronatesten. Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. De ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.