Volledig scherm
PREMIUM
© Saskia Berdenis van Berlekom

Tara (11) spaart miljoenen doppen voor Kika

Ruim 2,6 miljoen bier- en frisdrankdopjes zijn er alleen al in het afgelopen jaar door de handen van de 11-jarige Nijkerkse Tara Goorhuis gegaan. In de schuur van opa en oma van Steeg staan tien big bags vol met miljoenen doppen te wachten op transport naar een oud ijzerboer. Allemaal met één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor KiKa. 

Wie de schuur aan de Diermenseweg in Putten binnenkomt, loopt bijna tegen een muur van blikken Zuivere Slaolie aan. Arwine Goorhuis, moeder van Tara: ,,Mooi hè, hebben we gekregen van de Chinese restaurants waar we doppen ophalen. We zamelen nu zelfs lege blikjes in, want die bestaan ook uit ijzer." En zo staan er nog meer zakken vol met ander oud ijzer dat de familie gratis op de kop heeft weten te tikken via marktplaats of bekenden. Tara: ,,We zoeken internet af naar mensen die gratis oud ijzer aanbieden. Maar we krijgen vooral veel dopjes." 

  1. Jongen springt van brug op Efteling-bootje: attractie stilgelegd, beveiligers grijpen in

    Jongen springt van brug op Efteling-boot­je: attractie stilgelegd, beveili­gers grijpen in

    Een minderjarige Efteling-bezoeker heeft zich vanmiddag flink misdragen in en rondom de bekende bootjesattractie Gondoletta. De jongen sprong vanaf een brug op het dak van één van de varende bootjes en bleef daar vervolgens een tijd lang op zitten. Door beveiligers is de baldadige bezoeker naar de uitgang van het pretpark begeleid, bevestigt een woordvoerster tegenover het Brabants Dagblad.
  2. 'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

    'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

    Een beer van een vent. De verloren zoon van Hercules. Een nakomeling van De Hulk. Op sociale media wordt Chris van den Brug (31) liefkozend gebombardeerd tot superheld zonder cape. De praatgrage Bredanaar tilde gisteravond een auto op en bevrijdde daarmee een fietser die na een aanrijding klem kwam te zitten. Of Chris zichzelf als superheld ziet? ,,Nee joh, ik ben gewoon een lompe boer met een strak bierbuikje.”