Linda Akkermans.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Akkermans. © Joost Hoving

Te schijterig om een vuurwerkverbod in te voeren, terwijl code zwart dreigt

COLUMNLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

11 reacties

 • Julius Bruins

  2 jaar geleden
  Volgens mij komt er alleen een afsteekverbod, geen verkoopverbod. Gewoon verkopen het mooie siervuurwerk, daar zit voor de verkopers toch de meeste marge op. Bovendien is de kans op ongelukken erg klein met dit soort consumentenvuurwerk. Het afsteekverbod begrijp ik dan ook niet.
 • Arend van Faassen

  2 jaar geleden
  Theo Wemmers, gezien je reactie ook nog een klein beetje kind. Lang niet alle kinderen vinden het leuk en lang niet alle ouders. Koop voor je kinderen wat kindervuurwerk, dat mag je altijd kopen.
 • Gerrit Nijman

  2 jaar geleden
  Linda, je bent een topper!!!!!!!!!!!!!
 • Arend van Faassen

  2 jaar geleden
  Dit kabinet laat zich gijzelen door minderheden. 6 van de 10 tegen vuurwerk en echt niet alleen hondenbezitters. Mensen met hyperacusis, oorlogstrauma's, hersenletsel etc. De hele maand december durf ik amper de straat op. En dan heb ik het nog niet over de festivals met diepe bassen. Dat betekend dat ik als inwoner van Kampen op eigen kosten maar mijn huis uit moet om naar een vuurwerk vrije omgeving moet gaan. Een aantasting van mijn grondrecht om in mijn eigen huis te mogen blijven.
 • Theo Wemmers

  2 jaar geleden
  Stel ook voor om met onmiddellijke ingang helmplicht voor fietsers in te voeren, alcohol te verbieden, vechtsporten en voetballen ook maar af te schaffen want ja daardoor komen er ook mensen in het ziekenhuis. Kinderen vinden oud en nieuw de mooiste dag vh jaar met vuurwerk! En de ouders ook 😉
 1. Keihard rapport Amnesty: ‘Politie gaat veel te ver in aanpak demonstranten’
  32

  Keihard rapport Amnesty: ‘Politie gaat veel te ver in aanpak demonstran­ten’

  De politie schiet de laatste jaren compleet door in de aanpak van ‘vreedzame demonstranten’. Dat stelt Amnesty International op basis van een twee jaar durend onderzoek en gesprekken met circa vijftig demonstranten. Met ‘onaangekondigde huisbezoeken’ en ‘onrechtmatige ID-controles’ gaan agenten vaak hun boekje te buiten, stelt de mensenrechtenorganisatie. De politie meldt dat het ‘geenszins de bedoeling is om demonstranten te intimideren’.