Linda Akkermans.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Akkermans. © Joost Hoving

Te schijterig om een vuurwerkverbod in te voeren, terwijl code zwart dreigt

COLUMNLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

11 reacties

 • Julius Bruins

  6 maanden geleden
  Volgens mij komt er alleen een afsteekverbod, geen verkoopverbod. Gewoon verkopen het mooie siervuurwerk, daar zit voor de verkopers toch de meeste marge op. Bovendien is de kans op ongelukken erg klein met dit soort consumentenvuurwerk. Het afsteekverbod begrijp ik dan ook niet.
 • Arend van Faassen

  6 maanden geleden
  Theo Wemmers, gezien je reactie ook nog een klein beetje kind. Lang niet alle kinderen vinden het leuk en lang niet alle ouders. Koop voor je kinderen wat kindervuurwerk, dat mag je altijd kopen.
 • Gerrit Nijman

  6 maanden geleden
  Linda, je bent een topper!!!!!!!!!!!!!
 • Arend van Faassen

  6 maanden geleden
  Dit kabinet laat zich gijzelen door minderheden. 6 van de 10 tegen vuurwerk en echt niet alleen hondenbezitters. Mensen met hyperacusis, oorlogstrauma's, hersenletsel etc. De hele maand december durf ik amper de straat op. En dan heb ik het nog niet over de festivals met diepe bassen. Dat betekend dat ik als inwoner van Kampen op eigen kosten maar mijn huis uit moet om naar een vuurwerk vrije omgeving moet gaan. Een aantasting van mijn grondrecht om in mijn eigen huis te mogen blijven.
 • Theo Wemmers

  6 maanden geleden
  Stel ook voor om met onmiddellijke ingang helmplicht voor fietsers in te voeren, alcohol te verbieden, vechtsporten en voetballen ook maar af te schaffen want ja daardoor komen er ook mensen in het ziekenhuis. Kinderen vinden oud en nieuw de mooiste dag vh jaar met vuurwerk! En de ouders ook 😉