De intensive care van ziekenhuis Gelderse Vallei. Ziekenhuizen hebben een tekort aan medicijnen, waardoor coronapatiënten mogelijk eerder op een ic belanden.
Volledig scherm
PREMIUM
De intensive care van ziekenhuis Gelderse Vallei. Ziekenhuizen hebben een tekort aan medicijnen, waardoor coronapatiënten mogelijk eerder op een ic belanden. © Raphael Drent

Tekort aan medicijnen voor coronapatiënten; ook reuma- en kankerpatiënten in de knel

Ziekenhuizen kampen momenteel met zo’n tekort aan medicijnen, dat coronapatiënten niet meer optimaal behandeld kunnen worden. Ook reuma- en kankerpatiënten hebben te lijden onder het tekort.

3 reacties

 • JM SCHINKEL

  1 maand geleden
  Het gaat niet om Ivermectine maar om Tocilizumab , een reumamiddel. Schijnt ook tegen de coronaontstekingen te helpen . Omdat het daar al voor wordt gebruikt wereldwijd en nu ook voor corona , is er een tekort.
 • Yvonne Veld

  1 maand geleden
  José: Uit meerdere studies is vastgesteld dat Ivermectine niet het wondermiddel is gebleken bij coronainfecties. Daarnaast geeft het de nodige (risicovolle) bijwerkingen waar mensen ook door kunnen overlijden. Dus niet werkzaam genoeg en niet veilig genoeg. Zou daar geen proefpersoon voor willen zijn.
 • José Groenheijden

  1 maand geleden
  Het wordt de hoogste tijd dat Ivermectine voor corona patiënten toegepast mag worden, dat zal de ziekenhuizen enorm ontlasten !. Waarom gebeurt dat maar steeds niet?. Wat zit hier achter?