TERUGLEZEN | Nieuw-Zeeland schort reisbubbel met Australië op, Israël wil niet-gevaccineerden weren uit drukke openbare ruimtes

CoronavirusDe GGD-sites voor test- en prikafspraken lagen vandaag weer enkele uren plat door een ddos-aanval, maar inmiddels zijn ze weer bereikbaar. Afgelopen etmaal zijn de minste mensen positief getest in twee weken. Wel is het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen weer verder gestegen. Duitsland zou Nederland morgen op de lijst plaatsen van hoogrisicolanden zetten, met alle gevolgen van dien, en in Italië heb je binnenkort een coronapas nodig om bars en restaurants te kunnen bezoeken. 

38 reacties

 • Melle van der Meulen

  2 jaar geleden
  Even nuchter blijven: cijfers CBS en RIVM Griep 2017-2018 december-april 9600 doden door griep = 4 maanden= 2400 doden per maand extra aan bewezen griep. Covid 17.400 doden in NL sedert januari 2020 = 19 maanden = 800 doden per maand tgv of MET Covid. Oftewel, de normale wintergriep is 3x zo dodelijk! Waarom dan nu de hysterie ontplooid? Effe met twee pootjes op de grond!
 • Ron D Brandsma

  2 jaar geleden
  @ Chris Kruiper : Ja er belanden elk jaar jonge, kerngezonde mensen op de IC met Influenza, sommigen kwamen ook te overlijden. Het verschil? Het kwam niet op het journaal en niet in de krant. En Corona is inderdaad geen waanzin, de paniek er omheen en de maatregelen echter wel.
 • Melle van der Meulen

  2 jaar geleden
  Rob Brama: het is wel overduidelijk dat deze bestrijding van de ‘pandemie’ geheel opgezet is door de internationale pharma. Goedkope geneesmiddelen werden verboden, want op voorhand werden al voor miljarden aan vaccins door overheden gekocht terwijl ze nog ontwikkeld en met stoom en kokend water een ‘voorlopige toelating’ moesten krijgen. Zonder dat bijwerkingen op korte of langere termijn bekend waren en alle aansprakelijkheid werd afgewezen. Dit stinkt niet, dit meurt de pan uit!
 • Ron D Brandsma

  2 jaar geleden
  Het is werkelijk niet te geloven dat hydroxychloroquine en ivermectine nog steeds als gevaarlijk en niet effectief wordt bestempeld. Met deze middelen is overduidelijk succes geboekt in de vroege stadia van besmetting. Duizenden artsen wereldwijd hebben hier nog veel meer mensen genezen, veelal in een risicogroep, oud en krakkemikkig zeg maar. Maar volgens de WHO hadden al die artsen keer op keer geluk. Honderden, duizenden mensen genezen met een middel dat we al 50 jaar kennen, enkel geluk?
 • Gerritfinke Finke

  2 jaar geleden
  Het WHO is zelf de schuld van veel ellende in de wereld. Ze reizen graag de wereld rond en zorgen voor veel onrust. Zie Congo, Zambia en Zuid Afrika.En deze pandemie was te voorkomen geweest. Maar zij wisten het toch allemaal weer beter. Er was niks aan de hand en zou geen pandamie komen. En nu gaan ze angst en paniek zaaien om hun vuile handen schoon te wassen.
 1. Reddingsbrigade waarschuwt: pas op met zwemmen in koud water, ‘wacht nog half maandje’

  Reddings­bri­ga­de waarschuwt: pas op met zwemmen in koud water, ‘wacht nog half maandje’

  Met warm weer in aantocht - donderdag begint de meteorologische zomer officieel - neemt ook het aantal mensen dat het water opzoekt toe. Was het Pinksterweekend ondanks de zon nog wat fris voor een duik, woensdag kan het landinwaarts richting de 25 graden gaan. Lekker zwemweer? Zo vroeg in het jaar is het water nog erg koud, waarschuwt de reddingsbrigade. ‘Doe het niet op dit moment, het is nog niet warm genoeg.’