Tien jaar na de aanslag in Apeldoorn: Elke auto zie ik nu als een moordwapen

10 jaar na de aanslagTien jaar na de aanslag op Koninginnedag 2009 is er nog veel onverwerkt leed. Maar er zijn ook verhalen van hoop en geluk. Senna Claassens (18) ontsnapte aan de dood en haar foto ging de wereld rond. ,,Ik besef niet dat ik dat ben op die foto’s.’’

Het roze, digitale fotocameraatje is nog intact. Er zitten een paar krassen op, een onuitwisbaar zwart plekje, en er hangt een oranje koordje aan. Tien jaar geleden droeg Senna Claassens het bij zich tijdens Koninginnedag in Apeldoorn. ,,Ik heb foto’s gemaakt van de paarden en hun poep op de weg’’, vertelt ze nu.

De camera is later door de politie teruggevonden. Onder de motorkap van de zwarte Suzuki Swift van Karst Tates. De geheugenkaart is spoorloos. Geen foto’s van paarden en poep. Alsof iedere herinnering aan die dag is gewist.

  1. Webwinkels verdienen grof geld met alternatieve ‘anti-coronavaccins’: beschermstenen en aurasprays
    video

    Webwinkels verdienen grof geld met alternatie­ve ‘an­ti-coronavac­cins’: bescherm­ste­nen en aurasprays

    Alternatieve genezers en kwakzalvers zien hun omzetten momenteel stijgen door de verkoop van middelen die zouden beschermen tegen het coronavirus of helpen bij het herstellen van een Covid 19-besmetting. Dat concludeert Voxpop- en Ochtend Show to go-presentator Roel Maalderink (28) na telefonische gesprekken met meerdere aanbieders. Vooral brokjes van de steensoort shungiet en zogenoemde auraspray blijken niet aan te slepen. ,,Levensgevaarlijk die handel.”