Een diabetespatiënt dient zichzelf een insuline-injectie toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Een diabetespatiënt dient zichzelf een insuline-injectie toe. © ANP

Tienduizenden diabetespatiënten de dupe? Mogelijk 250 euro per jaar bijbetalen voor insuline

Zo’n 70.000 diabetespatiënten dreigen hun huidige medicatie kwijt te raken of te moeten bijbetalen als de maximumprijs van het geneesmiddel omlaag moet. De patiëntenvereniging en apothekers maken zich zorgen.

3 reacties

 • Carin de Graaf-de Rijke

  3 maanden geleden
  Novo Nordisk heeft een hogere netto omzet en winst geboekt dan verwacht in het eerste kwartaal en heeft de streefcijfers voor winst en omzetgroei voor de rest van 2022 naar boven bijgesteld. Maar het zal er wel op neerkomen dat ik als langdurig chronisch zieke nog meer extra mag betalen. Naast het eigen risico wat ik ieder jaar volledig moet betalen en hogere kosten voor o.a. levensverzekering omdat ik nu eenmaal die ziekte heb waar ik ook niet om heb gevraagd.
 • D Dijkhof

  3 maanden geleden
  De bezuinigingen zijn vervelend. Maar de andere optie is de premie voor de zorgverzekering flink omhoog gooien zodat de zorg betaald kan worden. Maar al jaren kan die premie nauwelijks omhoog want dan is het land te klein. Als ik nu zie wat we wel extra aan huur/hypotheek mogen betalen en aan extra energiekosten dan had de zorgpremie al lang verdubbeld kunnen worden zodat we weer fatsoenlijke zorg voor iedereen hebben. Zolang we niet meer betalen volr zorg blijft het bij bezuinigingen.
 • R. Gerritsen

  3 maanden geleden
  De bezuinigingdrang van Rutte gaat over lijken!