Volledig scherm
In het Groningse Hoogezand zijn negentig woningen ontruimd vanwege een gaslek. © GinoPress B.V.

Tientallen woningen ontruimd in Hoogezand wegens gaslek

UpdateIn het Groningse Hoogezand zijn vandaag aan het eind van de middag negentig woningen ontruimd vanwege een gaslek dat was ontstaan doordat vuurwerk op straat in een rioolput was gegooid. 

In verschillende woningen bleek na de evacuatie gas naar binnen te zijn gekomen, onder meer via het riool, meldde de brandweer. Kort na 20.00 uur konden de mensen weer naar huis.

Het gaslek was aan de Pallas. De woningen die werden ontruimd liggen aan die straat en aan de straat Mars. Voor de geëvacueerde bewoners werd opvang geregeld. Netbeheerder Enexis dichtte het lek en de woningen werden geventileerd. Een blok van vijf woningen blijft nog afgesloten van gas, maar Enexis zorgt voor een noodaansluiting.

Ook het riool is gespoeld om eventueel opgehoopt gas te verwijderen. Het hielp dat het flink regende.

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.