Nancy Scholten moeder van de verongelukte Darren van Velsen. (Delft 02-02-23) Foto: Frank Jansen
Volledig scherm
PREMIUM
Nancy Scholten moeder van de verongelukte Darren van Velsen. (Delft 02-02-23) Foto: Frank Jansen © Frank Jansen

Toen Nancy over de snelweg reed, belde haar ex: ‘Onze zoon is dood’

Toen de 23-jarige Slowaak in de auto stapte had hij een moordwapen in handen. Dat zegt Nancy Scholten. Ze is de moeder van Darren van Velsen, die twee weken geleden werd doodgereden op de Koningskade in Den Haag. Vermoedelijk was de chauffeur onder invloed. ,,Dat is geen ongeluk, dat is een levensdelict”, zegt de Vereniging Verkeersslachtoffers.

5 reacties

 • Fred Wieting

  2 maanden geleden
  De straffen voor dit soort feiten is veel te laag. Niemand is meer onder de indruk, van alcoholgebruik in het verkeer. Dit soort strafbare feiten moeten naar mijn mening minimaal gestraft worden met 12 maanden. Wanneer het iemands leven kost zeker naar 48 mnd. En onder verzwarende omstandigheid zeker 60 maanden. Als bijkomende straf, het betalen van de veroorzaakte schades. Gelijke straffen voor drugs en het nieuw lachgas. Vreemde naam voordat soort feiten, er valt niets te lachen lijkt mij.
 • Riet Schut

  2 maanden geleden
  Wat een drama weer... Vreselijk! Zoveel levens overhoop...
 • W Huisman

  2 maanden geleden
  Drank maakt meer kapot dan je lief is, een oude slogan maar oh zo waar. Ik hoop dat het ooit tot mensen doordringt dat je niet met drank, een telefoon in je handen, drugs of lachgas een voertuig moet besturen. Ik zie echt heel vaak mensen appen in de auto en mensen die denken dat ze na het zoveelste drankje nog steeds goed kunnen rijden. Het maakt mij boos, het is niet goed te praten. Sterkte voor deze moeder en andere geliefden. Jeannette
 • Roel Akkerman

  2 maanden geleden
  Sterkte voor de nabestaanden, maar iemand publiekelijk veroordelen is ook niet de manier, dat zorgt vaak ook weer voor strafvermindering. Daarnaast in het artikel niets over wat er nu precies gebeurt is. Is er iemand door rood gereden of verleende geen voorrang? De basis is het verkeersregelement en daarnaast zijn er verzwarende omstandigheden.
 • R. Veldhuis

  2 maanden geleden
  De wetten moeten inderdaad veranderen. Als ik het goed heb begrepen komt het door een arrest van een zaak met een Porsche waarbij meerdere mensen om het leven kwamen dat het niet als moord wordt gezien. Want die intentie was er niet… Dat zouden ze uit elkaar moeten trekken. De intentie is er niet maar ontstaat wel door willens en wetens achter het stuur te kruipen onder invloed. Want inderdaad de straffen zijn laag en het leed is te erg en zo zonde….