Veel hulpdiensten kwamen ter plaatse.
Volledig scherm
Veel hulpdiensten kwamen ter plaatse. © Erik Haverhals / Foto Persbureau Midden Brabant

Toestand meisje (6) stabiel na aanval rottweiler in Kaatsheuvel: ‘Ze lijkt buiten levensgevaar’

De toestand van het 6-jarige meisje dat gisteren gewond raakte na een aanval van een rottweiler in Kaatsheuvel, is stabiel. Dat meldt de politie vandaag. Eerder meldde een woordvoerder dat het spelende meisje was aangevallen door twee honden, maar het gaat om één rottweiler.

,,Het kindje ligt in het ziekenhuis en lijkt buiten levensgevaar te zijn", laat de politie weten. Het incident vond donderdag plaats voor de poort van een woning waar twee rottweilers verblijven. Het meisje was vlakbij die poort aan het spelen, toen plots de jongste hond van het erf rende en het meisje aanviel. Het dier beet in onder meer haar been.

Volgens de politie fungeerden de rottweilers als waakhonden, maar hadden zij nog nooit iemand aangevallen. Omstanders waarschuwden de eigenaar en wisten de jongste hond, door onder meer te trappen, los te krijgen van het meisje. ,,Ze hebben met man en macht geprobeerd de hond te stoppen. Dat is gelukt, maar de hond is hierbij wel overleden.”

De tweede hond, de oudste van het stel, stond volgens de politie wel bij het incident, maar heeft het meisje niet aangevallen. ,,Deze oudste hond is meegenomen en is nog niet terug bij de rechtmatige eigenaars. Het is nog niet duidelijk wanneer dat wel gaat gebeuren.” 

‘Betrokkenen gaan goed met elkaar om’

Het slachtoffertje werd zwaargewond met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft twee familieagenten aangesteld om het gezin van het 6-jarige meisje te ondersteunen. ,,De familieagenten gaan vandaag naar de ouders van het kindje om te praten over wat er precies is gebeurd.” Ook is het de vraag hoe de ouders dit verder aan willen pakken. ,,Die mensen kennen elkaar en de betrokkenen gaan goed met elkaar om. De twee honden lopen vaker los op het erf, opzet is hier dus ook zeker niet het geval.”