Arihant Deka (17) uit India koos ervoor om in Nederland te studeren omdat het goedkoper is dan elders en er veel internationale studenten zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Arihant Deka (17) uit India koos ervoor om in Nederland te studeren omdat het goedkoper is dan elders en er veel internationale studenten zijn. © Frank Jansen

Toestroom internationale studenten piekt, maar waar gaan ze slapen?

Voor het eerst in jaren heeft het aantal internationale studenten dat naar Nederland wil een piek bereikt. Ruim 16.000 mensen vroegen een verblijfsvergunning aan, 10 procent meer dan vorig jaar. Vandaag kregen ze die uitgereikt in Den Haag, maar nu komt voor sommigen de volgende hobbel: woonruimte.

  1. ME in actie in grote steden na voetbalwinst Marokko, minister haalt weer fel uit naar ‘relschoppers’
    met video's

    ME in actie in grote steden na voetbal­winst Marokko, minister haalt weer fel uit naar ‘relschop­pers’

    In de grote steden werd de overwinning van Marokko op Canada (2-1) op het WK voetbal gisteravond uitbundig gevierd. Vele honderden feestvierders gingen de straten op, met veel getoeter en gezang, maar ook met zwaar vuurwerk. In Den Haag, Amsterdam en Rotterdam zag de Mobiele Eenheid (ME) zich genoodzaakt in actie te komen. Meer dan tien mensen werden opgepakt, één agent raakte gewond. Justitieminister Dilan Yesilgöz heeft opnieuw hard uitgehaald naar de relschoppers.