Volledig scherm
De politie heeft de afgelopen maanden veel vaker de handen vol aan de bestuurders van een trouwstoet. © Politie

Toeteren, door rood rijden en fakkels afsteken: bonnenregen voor deelnemers van trouwstoet

De politie heeft vanmiddag maar liefst 30 bekeuringen uitgeschreven aan deelnemers van een trouwstoet die overlast veroorzaakten op Rotterdam-Zuid. De totale waarde van de boetes bedraagt dik 3.000 euro.

Een trouwstoet met zo’n 30 auto's reed vanuit de Walravenbuurt over de Strevelsweg in de richting van Bloemhof. De deelnemers vertoonden volgens de politie soms ‘levensgevaarlijk gedrag’, variërend van toeteren en door rood rijden tot uit de ramen hangen en fakkels afsteken. 

Na een melding ging de politie op de feestvierders af. Ze waren toen al aangekomen op de Lavendelweg waar ze hun bolides hadden geparkeerd. Omdat die lang niet allemaal in de vakken stonden, deelden de politie daar bekeuringen voor uit. De politie hield na het uitdelen van de bonnen de deelnemers in de gaten, onder andere met camera’s. Ze gedroegen zich toen wel. 

Bewusteloos

Turkse en Marokkaanse bruiloften gaan vaker gepaard met overlast. Eind augustus werd een agent in Rotterdam bewusteloos geslagen door een man uit een trouwstoet. De verdachte bleek na een lange zoektocht de broer van de bruid te zijn geweest.  Om de problemen met trouwstoeten in de stad te beteugelen, moeten deze vanaf 2020 vooraf gemeld worden bij de gemeente.  

Als het aan burgemeester Aboutaleb ligt, hoeven trouwstoeten niet in de ban. ,,Iedereen mag een feestje vieren in de stad, maar dan wel binnen de regels van de wet en zonder anderen daarbij tot overlast te zijn,’’ zei zijn woordvoerster eerder tegen deze krant. 

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.