Michel Hofman
Volledig scherm
Michel Hofman © BELGA

Topman Belgisch leger wil militaire dienstplicht om dreiging Poetin, Nederland ziet dat niet zitten

UPDATEEen herinvoering van de militaire dienstplicht, waar de topman van het Belgische leger vandaag voor pleit, staat in ons land niet op de planning. ,,Nederland heeft geen plannen om over te gaan tot een activering van een opkomstplicht, ook niet vanwege de huidige geopolitieke situatie”, laat Renske Piet, woordvoerder van staatssecretaris Van der Maat, in een reactie aan deze site weten. Ook de militaire vakbond VBM denkt dat een opkomstplicht met de huidige (financiële) middelen niet uitvoerbaar is.

19 reacties

 • H Pannkoek

  2 maanden geleden
  Zal wel eens goed zijn voor de jongelui!! Maar laat eerst maar eens allen die onwettig profiteren van een uitkering dienstplichtig maken 😉
 • H. Meestens

  2 maanden geleden
  Heel tekenend voor de Nederlanders! Het gebroken geweertje! De helden echter vochten op de Grebbeberg, trouw aan de vlag, velen vielen. Er was verraad! Waardeloze, eeuwenoude wapens. We hadden één tank! NLse regering neem nu maatregelen! Dienstplicht tot leven wekken. Beter voor onze maatschappij want zo raken jongeren het gepamper door ouders kwijt en worden het echte mensen die tegen een stootje kunnen. Het luxe leventje is voorbij we gaan terug naar de tijd dat geluk nog heel normaal was.
 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Dirk, ga in Moskou wonen.
 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Dienstplicht kan goed zijn, maar niet langer dan 12 maanden. Ook moeten de militairen van opkomst tot afzwaaien bij elkaar blijven, dan krijg je op elkaar ingespeelde onderdelen. Dat is mijn ervaring uit de jaren 60 van de vorige eeuw, toen nog 18 maanden.
 • Ruud Moison

  2 maanden geleden
  En dan net zo gemotiveerd zijn als de Russische jongens? Doe jezelf een lol... een gemotiveerd (samengesteld) Europees leger is stukken krachtiger...