De atletiekdames in hun sportkleding met blote buik. Van links naar rechts: Marije Van Hunenstijn, Dafne Schippers, Jamile Samuel en Nadine Visser tijdens het estafette-WK in mei.
Volledig scherm
PREMIUM
De atletiekdames in hun sportkleding met blote buik. Van links naar rechts: Marije Van Hunenstijn, Dafne Schippers, Jamile Samuel en Nadine Visser tijdens het estafette-WK in mei. © Reuters

Topsporter of lustobject? ‘Billen en borsten vaak heel suggestief in beeld’

Is het nog steeds sex sells voor vrouwelijke sporters? Helaas wel, zeggen experts en daar doet dat een statement van de Duitse turnster Sarah Voss, die recent haar blote pakje in de ban deed, weinig aan af.

4 reacties

 • Sanny Klingler-Sadelaar

  5 maanden geleden
  Het strakke turnpakje kan nodig zijn om te zien of bewegingen goed worden gemaakt maar waarom bloot? Het strakke pak met de mouwen en pijpen laat het eigenlijk nog beter zien! De hardloopsters met blote buik? Onzin! Beach volleybalsters. De foto in het artikel laat zien dat dit zo bloot mogelijk is. Afschuwelijk! En dan klagen als er gefloten wordt door mannen. Zonnen en volleybal spelen is wel wat anders. Zelf kiezen voor model bij elke sport moet kunnen denk ik.
 • Sanny Klingler-Sadelaar

  5 maanden geleden
  Het strakke turnpakje kan nodig zijn om te zien of bewegingen goed worden gemaakt maar waarom bloot? Het strakke pak met de mouwen en pijpen laat het eigenlijk nog beter zien! De hardloopsters met blote buik vind ik onzin. Ze kunnen zich ook prima bewegen als de buik bedekt is toch? Beach volleybalsters. Dat het zou laten zien wat op het strand normaal is is onzin. Zonnen en volleybal spelen is wel wat anders. Zelf kiezen voor model bij elke sport moet kunnen denk ik.
 • Willeke Mooi

  5 maanden geleden
  Ikzelf ben op 13jarige leeftijd gestopt met korfbal. Het verplichte rokje, ik vond het vreselijk. Dit was in 1989. Nu in 2021 is er nog niets veranderd. Ik vind het heel normaal dat je niet als vrouw een rok aanmoet bij het uitoefenen van je sport of dat er bij turnen bepalingen zijn hoe kort/lang het rokje moet zijn. Het voegt namelijk niets toe bij korfbal of hockey of turnen. Het wordt tijd dat die ouderwetse kledingvoorschriften verdwijnen.
 • L.B. Hubeek

  5 maanden geleden
  Ik vind een turnster in zo'n traditioneel strak pakje ook veel mooier om te zien. Maar je kunt dus ook zien, hoe ver ze in spagaat gaat en dus ook deze prestatie gewoon terecht goed en perfect beoordelen.