Trekkers op het Malieveld. Dat mag niet meer.
Volledig scherm
Trekkers op het Malieveld. Dat mag niet meer. © ANP

Tractor-verbod op Malieveld: ondergrondse parkeergarage kan druk niet aan

Demonstranten mogen het Haagse Malieveld niet meer op met tractoren of met andere zware voertuigen. De ondergrondse parkeergarage blijkt de grote druk van de voertuigen niet aan te kunnen, zo blijkt uit onderzoek dat de gemeente Den Haag na het boerenprotest heeft laten uitvoeren.

Het onderzoek naar de maximale belastbaarheid van de parkeergarage toont aan dat zware voertuigen niet op het grotendeels ondergrondse dek kunnen staan zonder het risico op beschadigingen en ongelukken, schrijft de gemeente.

Schade

Het Malieveld blijft beschikbaar voor grote groepen demonstranten, als zij te voet komen. Ook is het toegestaan om voor een protest een podium in te richten en voorzieningen te treffen voor catering en toiletbezoek. Mochten de organisatoren van een demonstratie hun boodschap per se willen onderstrepen met zware voertuigen, dan zouden die voortaan kunnen worden geparkeerd op de Boorlaan, de verharde weg aan de noordkant van het Malieveld.    

Aanleiding voor het onderzoek was  de demonstratie van boeren op 1 oktober. Toen stond er voor het eerst een groot aantal zware voertuigen op het Malieveld en was er sprake van grote schade aan het gras op het Malieveld. Bekijk hieronder de beelden die zijn opgenomen tijdens het boerenprotest. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!