Ravage na de aanrijding.
Volledig scherm
Ravage na de aanrijding. © Christian Traets/Maric Media

Trein botst op dieplader en ontspoort in Wouw

VideoROOSENDAAl - Tussen Roosendaal en Bergen op Zoom is vrijdagochtend een passagierstrein tegen een dieplader gebotst. Er rijden vandaag geen treinen tussen de twee steden, aldus de NS. Het is nog onzeker of het treinverkeer morgen wordt hervat. 

Daarbij is de voorste wagon aan de onderzijde zwaar beschadigd. Deze wagon is door de klap ontspoord.

De conducteur van de trein is bij de aanrijding lichtgewond geraakt. Hij heeft een buil op zijn hoofd. De chauffeur van de vrachtwagen is ongedeerd.  

Het ongeluk gebeurde rond 7.00 uur. In de trein zat een beperkt aantal mensen vanwege het vroege uur van de aanrijding in combinatie met de vakantie. 

De aanrijding is gebeurd ter hoogte van de Plantagebaan in Wouw. De trein reed richting Roosendaal en kwam daar in botsing met de dieplader. Vermoedelijk was deze aan het draaien om met het gevaarte een parallelweg te kunnen halen. 

De vrachtwagen met dieplader staat nog half op het spoor.  

Onbekend is nog hoe lang de vertraging gaat duren, maar vermoedelijk nog uren. ProRail meldt dat de politie, de Inspectie Leefomgeving en Transport en ProRail eerst onderzoek gaan doen. "Het spoor heeft flinke schade opgelopen", aldus een woordvoerder.

De voorste wagon is ontspoord.
Volledig scherm
De voorste wagon is ontspoord. © Christian Traets/Maric Media

De trein zal getakeld moeten worden. De NS zet bussen in tussen de stations Roosendaal en Bergen op Zoom. De extra reistijd bedraagt ongeveer een half uur.