Volledig scherm
De voorkant van de trein zat na de aanrijding onder de melkpoeder. © CAMJO Media/Robert Jan Boonstra

Trein ramt vrachtwagen vol melkpoeder: vijf gewonden

Op het terrein van Friesland Campina in Leeuwarden is vanavond een trein in botsing gekomen met een vrachtwagen. Vier inzittenden en de machinist van de trein raakten lichtgewond. De truckchauffeur kwam met de schrik vrij.

ProRail on Twitter

Update aanrijding #Leeuwarden: De schade aan het spoor en de trein is erg groot. De trein is ook gedeeltelijk ontspoord. Het herstellen van de schade zal een flinke klus worden. Meer info > https://t.co/r9Wze8xCmL

De trein ramde even voor acht uur vanavond de vrachtwagen op een overgang bij het terrein van Campina, meldt De Leeuwarder Courant. De vrachtwagen, die melkpoeder vervoerde, lag na de aanrijding in twee delen langs het spoor. De neus van de trein was bedekt met melkpoeder.

In de trein vielen vier lichtgewonden, aldus de politie. Hulpdiensten rukten massaal uit. Treinverkeer tussen Hurdegaryp en Leeuwarden, op het traject Groningen-Leeuwarden, is voor de rest van de dag niet mogelijk. Over de toedracht van de aanrijding is nog niets bekend.

ProRail twittert dat de schade aan het spoor en de trein ‘erg groot’ is en dat de trein door de aanrijding ook gedeeltelijk is ontspoord. Volgens de spoorbeheerder zal het herstel een ‘flinke klus’ worden. Hoe groot de schade precies is en hoe lang de reparatie gaat duren, is nog niet duidelijk. 

De afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek.

Volledig scherm
De vrachtwagen lag in twee delen naast het spoor. © CAMJO Media/Robert Jan Boonstra
  1. Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meegesleurd door water
    VIDEO

    Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meege­sleurd door water

    Het lichaam van de Nederlander die sinds zondag in Spanje vermist was, is aangetroffen. Het gaat om een 66-jarige man uit Landgraaf, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Limburger verdween drie dagen geleden na een val in het door stortregens en overstromingen geteisterde binnenland bij de Costa Blanca. Door hevige regenval en overstromingen zijn zeker 3500 mensen in Spanje geëvacueerd.