Het station van Hoofddorp.
Volledig scherm
Het station van Hoofddorp. © ANP

Treinverkeer in Randstad flink ontregeld

Door een combinatie van factoren is zondagmiddag het treinverkeer flink ontregeld tussen Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Het gaat onder meer om een kapotte bovenleiding bij Woerden en werkzaamheden tussen Leiden en Haarlem.

Ook zorgt een aanrijding bij Hoofddorp voor problemen op het spoor, vooral rond Schiphol. Het gaat volgens de politie om een zelfdoding, De problemen duren tot ongeveer 16.00 uur, denkt de NS. Er rijden stopbussen tussen Leiden Centraal, Sassenheim, Nieuw-Vennep, Hoofddorp en Schiphol Airport. Tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal rijden geen Internationale treinen.

Tussen Utrecht Centraal en Den Haag Centraal rijden veel minder treinen. En tussen Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal rijden minder Intercity’s door een defecte bovenleiding. Dit duurt tot ongeveer maandag 05:00 uur. Ook tussen Leiden Centraal en Alphen aan den Rijn rijden geen treinen door een defecte bovenleiding. Dat zal tot tegen 17.00 uur duren. Er rijden bussen.

Op Twitter maken mensen die naar de tennisfinale willen van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam zich zorgen of ze de wedstrijd wel halen.

Praten over zelfdoding?

Zit jij in de knoop met jezelf en/of wil je praten over zelfdoding? Kijk dan op 113.nl of bel 0900-0113.

 1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
  PREMIUM

  Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

  De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive care-afdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.
 2. Einde aan onzekerheid: Nederlands 'coronaschip' mag aanmeren in Florida
  UPDATE

  Einde aan onzeker­heid: Nederlands 'corona­schip' mag aanmeren in Florida

  De kogel is door de kerk: het door het coronavirus getroffen cruiseschip MS Zaandam mag vanavond onder strikte voorwaarden aanmeren in Port Everglades, bij Fort Lauderdale in Florida. Dat heeft burgemeester Dean Trantalis vanavond bekendgemaakt. De gouverneur van Florida verzette zich al dagen tegen de komst van het Nederlandse cruiseschip, maar werd onder andere door president Donald Trump onder druk gezet.