Volledig scherm
Waarschuwingsschoten op A67 bij Veldhoven. © Bert Jansen

Trucker uit Albanië probeert politie te rammen: agenten lossen waarschuwingsschoten

Agenten hebben vanochtend in de buurt van Veldhoven waarschuwingsschoten gelost na een achtervolging op de A67 van een gestolen vrachtwagen. Tijdens de jacht probeerde de vluchtende Albanese chauffeur (46) een politiewagen te rammen. 

De man is aangehouden en wordt gehoord. 

In de vrachtwagen troffen agenten eerder gestolen lading aan die uit een vrachtwagen is ontvreemd op een parkeerplaats snelweg A67. Na de achtervolging was de snelweg in verband met het onderzoek een tijdje dicht, meldde een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie.

Snelweg oversteken

De heibel begon toen agenten de Albanees wilden controleren. Hij ging er daarop vandoor met de vrachtwagen. Uiteindelijk zette de bestuurder zijn vrachtwagen ter hoogte van Veldhoven alsnog aan de kant en ging hij er samen met de bijrijder rennend vandoor. Een van de twee stak tijdens de vlucht de snelweg over. Daarbij loste de politie een waarschuwingsschot. Niemand raakte gewond, de bestuurder kon worden aangehouden.

De politie heeft de hele ochtend vergeefs gezocht naar de bijrijder. Die bleef op vrije voeten, hoewel honden naar hem speurden. De politie vermoedt dat meer dan deze twee betrokken waren bij een ladingdiefstal. 

Scheur in doek

Volledig scherm
De gehavende, gestolen vrachtwagen. © Bert Jansen

Vanwege de actie was de A67 in beide richtingen dicht, meldden de politie en de ANWB woensdagochtend. ,,Tussen knooppunt De Hogt en Eersel. Dit heeft te maken met een politieonderzoek.” 

De gestolen vrachtwagen is in beslag genomen en vanaf tankstation Oeienbosch weggesleept. Aan de zijkant van het voertuig zat een scheur in het doek, dat met plakband was dichtgeplakt. 

In de nacht van maandag op dinsdag sneden criminelen op verschillende plekken in Limburg liefst 68 zeilen van vrachtwagens opeen. Dat gebeurde onder andere op parkeerplaatsen in Venlo en Venray. Of er een verband is met de gestolen vrachtwagen van de achtervolging is niet duidelijk.

Volledig scherm
Waarschuwingsschoten op A67 bij Veldhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
Waarschuwingsschoten op A67 bij Veldhoven. © Bert Jansen
  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”
  2. OM valt binnen bij bedrijven: ‘Aardappel- en uienhandel vatbaar voor witwaspraktijken’

    OM valt binnen bij bedrijven: ‘Aardappel en uienhandel vatbaar voor witwasprak­tij­ken’

    De export van aardappelen en uien blijkt vatbaar voor grootschalige witwaspraktijken. Dat concludeert het Openbaar Ministerie naar aanleiding van invallen bij agri-handelaren in Zeeland en Noord-Holland. Ondergrondse bankiers en geldkoeriers leveren tientallen miljoenen euro’s af bij Nederlandse agri-handelaren, die boodschappentassen vol contant geld aannemen. Daarmee werken zij vermoedelijk mee aan het witwassen van crimineel geld, aldus het OM.