Demonstrant omgekomen bij actie gele hesjes op snelweg bij Visé
Volledig scherm
PREMIUM
Demonstrant omgekomen bij actie gele hesjes op snelweg bij Visé © Nick Rompelberg

Truckers in shock: Ik geloof niet dat hij doorhad dat hij iemand had aangereden

Een trucker uit Landgraaf wordt verdacht van het doodrijden van het 49-jarige ‘gele hesje’ bij Visé. Hij bereikte de grens met een verbrijzelde voorruit, zag een collega. „Hij was compleet in shock. Ik ook. Ik geloof niet dat hij doorhad dat hij iemand had aangereden.”

Niet een chauffeur uit Dongen, maar een 47-jarige trucker uit Landgraaf wordt verdacht van het doodrijden van een actievoerder met een geel hesje, vrijdagavond op de E25 bij Visé. Hij rijdt voor een transportbedrijf uit Maastricht.

  1. LIVE | Eerste repatriëringsvlucht opgestegen in Sydney, politie stopt feestende jongeren Brabant

    LIVE | Eerste repatrië­rings­vlucht opgestegen in Sydney, politie stopt feestende jongeren Brabant

    Het afgelopen etmaal werden er 164 nieuwe sterfgevallen gemeld, aldus het RIVM zaterdag in de dagelijkse update. Het aantal ziekenhuisopnames laat een dalende lijn zien. 336 vandaag, ten opzichte van 502 gisteren. Ook het aantal ic-opnames volgt die trend. ‘Geniet van de zon in de tuin en op balkon’, luidt het advies voor zowel de zaterdag als zondag. Om herhaling van twee weken geleden te voorkomen, zijn op veel plekken maatregelen genomen. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van de ontwikkelingen rond het virus.