Bollenkweker Pieter Suy uit Absdale ziet het met lede ogen aan dat zijn veld in Meerdonk gebruikt wordt als fotoshootterrein. Mensen nemen zelfs, honden, picknickmanden en extra kledingsets mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Bollenkweker Pieter Suy uit Absdale ziet het met lede ogen aan dat zijn veld in Meerdonk gebruikt wordt als fotoshootterrein. Mensen nemen zelfs, honden, picknickmanden en extra kledingsets mee. © Anne Hana

Tulpentoerisme loopt helemaal uit de hand: hekken en politie nodig

Er moeten hekken en politieagenten aan te pas komen om de tulpen van Pieter Suy uit het Zeeuwse Absdale te beschermen. Het tulpentoerisme loopt helemaal uit de hand op zijn perceel bij Meerdonk, net over de grens. ,,Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.”

3 reacties

 • Rozet

  1 jaar geleden
  Ben vandaag in Noordwijk gaan kijken, daar liepen ongeveer 200 mensen rond. Waarvan een groot deel tussen de tulpen stonden. Sommige mensen werden meerdere malen gewaarschuwd maar gaven de bobo een grote mond. Er waren zelfs mensen die met hun fiets tussen de bloemen stonden om alleen maar een mooie foto te kunnen maken, en kinderen die de bloemen gingen plukken. Deze mensen begrijpen niet dat ze het verpesten voor de goedwillenden. De volgende keer komen er hoge hekken, dat wil toch niemand.
 • Hannah Alferink

  1 jaar geleden
  Snap die mensen niet, zo mooi om te zien, en dan zo de boel vertrappen.
 • Willie Arendsen

  1 jaar geleden
  Ik vind het gewoon asociaal dat je geen respect hebt voor andermans spullen, bekeuren met hoge boetes helpt misschien
 1. Vergreep de klusjesman zich jaren aan zwakbegaafd kind? ‘Hij kreeg een rood hoofd toen ik binnenkwam’
  PREMIUM
  Rechtszaak

  Vergreep de klusjesman zich jaren aan zwakbe­gaafd kind? ‘Hij kreeg een rood hoofd toen ik binnenkwam’

  Jarenlang kwam de 58-jarige C. de W. in Zwijndrecht bij een zwakbegaafde familie over de vloer als huisvriend. Hij voerde klusjes uit, verzorgde uitstapjes en gaf cadeautjes aan de verstandelijk beperkte dochter. Elke zaterdag schoof ook zijn eigen gezin aan tafel voor een gezamenlijk diner. Een traditie die in 2019 abrupt stopte toen het meisje een ‘geheim’ verklapte.