Volledig scherm
© ANP XTRA

Uber-passagiers niet meer welkom na wangedrag

Wie zich herhaaldelijk misdraagt als passagier in een Uber-taxi, kan zulke ritten binnenkort misschien op zijn buik schrijven. De taxi-app past de regels namelijk aan. Passagiers kunnen de toegang tot de app verliezen. Dat was al mogelijk bij chauffeurs, maar dit wordt nu uitgebreid.

Na elke rit kunnen chauffeur en passagier elkaar beoordelen. Als een passagier structureel lage beoordelingen krijgt, is er misschien iets aan de hand. De gebruiker krijgt eerst een waarschuwing. Als dat niet helpt, volgt een schorsing van een week. Daarna kan iemand helemaal worden geblokkeerd. "Deze nieuwe maatregel moet er nog meer voor zorgen dat zowel passagiers als chauffeurs elkaar met respect behandelen en daardoor een plezierige ritervaring hebben", laat de Nederlandse tak van Uber weten. De nieuwe regel geldt in heel Europa.

Onder verboden gedrag vallen bijvoorbeeld seksueel geweld, fysiek contact, onbeleefdheid, discriminatie en het beschadigen van andermans spullen.

 1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
  PREMIUM

  Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

  Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”
 2. Webwinkels verdienen grof geld met alternatieve ‘anti-coronavaccins’: beschermstenen en aurasprays
  video

  Webwinkels verdienen grof geld met alternatie­ve ‘an­ti-coronavac­cins’: bescherm­ste­nen en aurasprays

  Alternatieve genezers en kwakzalvers zien hun omzetten momenteel stijgen door de verkoop van middelen die zouden beschermen tegen het coronavirus of helpen bij het herstellen van een Covid 19-besmetting. Dat concludeert Voxpop- en Ochtend Show to go-presentator Roel Maalderink (28) na telefonische gesprekken met meerdere aanbieders. Vooral brokjes van de steensoort shungiet en zogenoemde auraspray blijken niet aan te slepen. ,,Levensgevaarlijk die handel.”