Volledig scherm
PREMIUM
'Als je te lang rijdt, ga je dingetjes over het hoofd zien. Dat kan niet in het verkeer' © Getty Images

Uberchauffeurs over overuren en ongelukken: ‘Je wordt roekeloos’

Uberchauffeurs zijn geregeld betrokken bij dodelijke ongevallen, alleen de afgelopen zes weken al drie keer. De chauffeurs worden door het bedrijf tot het uiterste gedreven, zeggen ze in een interview met het Parool. 

Wie het een beetje bijhoudt, ziet dag in dag uit ongelukken waarbij chauffeurs zijn betrokken die via Uber rijden. Bijna dagelijks lijken hulpdiensten te moeten uitrukken om te assisteren bij de gevolgen van wéér een ongeluk met Uberchauffeurs. Waar ligt dat aan? Wat is er mis met Uber?

Het Parool ging op onderzoek uit en sprak met drie chauffeurs - een van hen is nog steeds actief voor Uber, de andere twee hebben onlangs afscheid genomen van het bedrijf. Ze zijn eensluidend: ze worden min of meer gedwongen onmenselijk lange dagen te maken. En: Uber stelt ook jonge jongens, die vaak pas net hun rijbewijs hebben gehaald, in de gelegenheid om zich bij het platform aan te sluiten.

  1. Na de boeren nu de bouwvakkers: 'Acties tegen stikstofbeleid op Malieveld’
    PREMIUM

    Na de boeren nu de bouwvak­kers: 'Acties tegen stikstofbe­leid op Malieveld’

    In navolging van de boeren bereidt nu ook de bouwsector grootschalige acties voor om tegen het stikstofbeleid van de regering te protesteren. Vanuit onder meer Staphorst is de stichting Grond in Verzet in oprichting, en binnen een etmaal schaarden zo’n vijfduizend bedrijven, bouwvakkers en aannemers zich achter de actiegroep. Een datum voor een landelijk protest, wellicht op het Malieveld, is al gekozen: 30 oktober.