Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Uitslaande brand op bedrijventerrein Staphorst onder controle

De uitslaande brand op een bedrijventerrein in Staphorst is onder controle. Omstreeks 02.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven. De verwachting is dat het nablussen tot in de loop van donderdag gaat duren.

De brand woedde bij een papierrecycling bedrijf. Omstreeks middernacht kwam de brandmelding binnen. Al snel was duidelijk dat het om een grote brand ging en werd met meerdere eenheden uit de regio uitgerukt richting het pand, waar de vlammen metershoog uit het dak sloegen.

Vanwege de zware rookontwikkeling werden omliggende woningen ontruimd. Het pand van Huhtamaki Paper Recycling wordt als verloren beschouwd. Er waren geen persoonlijke slachtoffers.

  1. Knallende ‘crematie’ van traditie
    PREMIUM

    Knallende ‘crematie’ van traditie

    Het verkeer op de Westduinweg kan aan het begin van de zondagmiddag niet meer voor- of achteruit. Mannen, jongens, en zelfs een kind, springen uit de auto, halen spandoeken te voorschijn. De capuchons van hun zwarte hoodie ver over hun hoofd getrokken. Sommigen van hen zijn nog extra beschermd tegen herkenning door een doek voor hun gezicht. Ze schreeuwen, trekken vast een blikje bier open. Her en der klinken harde vuurwerkknallen. Af en toe leegt iemand zijn blaas in een brandgang.