Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Uitslaande brand op bedrijventerrein Staphorst onder controle

De uitslaande brand op een bedrijventerrein in Staphorst is onder controle. Omstreeks 02.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven. De verwachting is dat het nablussen tot in de loop van donderdag gaat duren.

De brand woedde bij een papierrecycling bedrijf. Omstreeks middernacht kwam de brandmelding binnen. Al snel was duidelijk dat het om een grote brand ging en werd met meerdere eenheden uit de regio uitgerukt richting het pand, waar de vlammen metershoog uit het dak sloegen.

Vanwege de zware rookontwikkeling werden omliggende woningen ontruimd. Het pand van Huhtamaki Paper Recycling wordt als verloren beschouwd. Er waren geen persoonlijke slachtoffers.

  1. Efteling-bezoekers uur lang (!) bovenin vast in Baron 1898: 'Ik ga hier nooit meer in’

    Efteling-bezoekers uur lang (!) bovenin vast in Baron 1898: 'Ik ga hier nooit meer in’

    Een bewogen middag voor een groepje achtbaanfanaten in de Efteling. Door een technische storing kwamen zij op het allerhoogste punt van Baron 1898 vast te zitten. Dat gebeurde vlak voor het punt waar de divecoaster een vrije val naar beneden maakt. Pas na een uur konden de bezoekers veilig geëvacueerd worden. Het komt zelden voor dat bezoekers zo lang en op zulke hoogte in een attractie vast blijven zitten.