Volledig scherm
PREMIUM
Dagmar en Lauren Driessen en Myriam van de Lagemaat. © William Hoogteyling

‘Uitstel van Executie’ kreeg Myriam niet uit de schulden. Dan moet Heteren het maar doen

Het is zomer 2017 als voor Myriam van de Lagemaat de wereld even ophoudt met draaien. Net thuis in Heteren na een nachtdienst treft ze haar man Arjan aan in de schuur. Hij heeft een einde aan zijn leven gemaakt en laat Myriam en zijn drie dochters achter. Het begin van een rouwperiode die, ook vanwege de financiële problemen, tot vandaag de dag in volle hevigheid woedt.

Dit trieste verhaal van de Heterense werd dinsdagavond verteld in een aflevering van het tv-programma Uitstel van Executie (RTL4).

Uit Heteren komt sinds maandagavond extra hulp. Dorpsbewoonster Dagmar Driessen is, naar aanleiding van het tv-programma, een crowdfundingsactie voor Van de Lagemaat en haar dochters begonnen. 

Om hen heen staan

Met als doel 75.500 euro, het gat tussen de waarde van het huis en de totale schuld. Driessen: ,,Ik was via ons sociale netwerk, Heteren Sociaal, al bij Myriam en haar meiden betrokken. En ik heb de uitzending al via Videoland bekeken, dat leverde geen oplossing op. ‘Dan moeten we het als dorp zelf maar doen’, hoorde ik mezelf denken.’’