Het graf op begraafplaats Daelwijck, van baby Renée van Utrecht, die op 30 oktober 2006 dood gevonden werd bij afvalverwerker AVR in Utrecht, op bedrijfsterrein Lage Weide.
Volledig scherm
Het graf op begraafplaats Daelwijck, van baby Renée van Utrecht, die op 30 oktober 2006 dood gevonden werd bij afvalverwerker AVR in Utrecht, op bedrijfsterrein Lage Weide. © Freke Remmers

Ultieme poging om ouders van dode baby ‘Renée’ te vinden

VideoDe politie doet een allerlaatste poging om de ouders te vinden van een in Utrecht tussen het afval dood gevonden baby. Het meisje dat de naam Renée van Utrecht kreeg, ligt nog altijd anoniem begraven in de stad, na te zijn gevonden tussen het grofvuil bij een afvalverwerker.

 1. LIVE | Veiligheidsregio Amsterdam bereidt strengere coronamaatregelen voor
  CORONAVIRUS

  LIVE | Veilig­heids­re­gio Amsterdam bereidt strengere coronamaat­re­ge­len voor

  Het hoofd infectieziekten bij de GGD Amsterdam heeft het gevoel dat de volksgezondheid in de hoofdstad op dit moment in gevaar is. In Utrecht is het afnemen van corona-sneltesten in een teststraat van start gegaan. Verder hebben zes op de tien zorgmedewerkers de afgelopen maanden meer agressie en intimidatie op de werkvloer ervaren. Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. Ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.
 1. OM: ‘Samir A. zamelde minimaal 50.000 euro in voor 14 Nederlandse vrouwen in Syrië’

  OM: ‘Samir A. zamelde minimaal 50.000 euro in voor 14 Nederland­se vrouwen in Syrië’

  Samir A., een van Nederlands meest bekende jihadisten, heeft minimaal 50.000 euro ingezameld en doorgesluisd naar zeker 14 Nederlandse vrouwen in Syrische kampen. Dat stelde het Openbaar Ministerie vanochtend in de zaak tegen Samir A. ,,Het geld heeft een cruciale rol gespeeld bij de ontsnappingen van sommigen van hen", stelt Justitie. Lees hieronder de tweets van verslaggever Cyril Rosman vanuit de rechtszaal terug.
 2. Openbaar Ministerie eist negen jaar cel tegen afwezige vader van ontvoerde Insiya
  video

  Openbaar Ministerie eist negen jaar cel tegen afwezige vader van ontvoerde Insiya

  Shehzad Hemani, de vader van de nu 6-jarige Insiya die zijn dochter vier jaar geleden liet ontvoeren en naar India liet brengen, moet als het aan justitie ligt negen jaar de cel in. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag geëist. Zijn medeverdachte neef Imran S. moet vier jaar de cel in, eist het OM. Beiden mannen waren zoals verwacht niet bij de rechtszaak aanwezig en hadden zelfs geen advocaat naar de rechtbank in Amsterdam gestuurd. De mannen zitten voor zover bekend in India en worden bij verstek berecht. De rechter doet 12 oktober uitspraak.