Volledig scherm
PREMIUM
Beelden uit de serie Undercover met Frank Lammers als drugsbaron. Janus van W. uit Eindhoven stond hiervoor model. © Netflix

Undercover bij Janus op de camping: het werkelijke verhaal over de Eindhovense drugsbaas uit de populaire tv-serie

EINDHOVEN - De eerste Nederlandstalige Netflix-serie Undercover heeft in rap tempo de harten van de kijkers veroverd. Maar wat in de serie, geïnspireerd op het leven van de Eindhovense drugsbaron Janus van W., is werkelijk gebeurd?

Deze reeks is geïnspireerd door waargebeurde feiten. Namen, personages, gebeurtenissen en locaties zijn verzonnen of gefictionaliseerd. Elke overeenkomst met bestaande personen, levend of dood, is louter toevallig of onbedoeld.

Het vet aangezette Brabantse accent, de combinatie van snoeihard geweld en humor, het sterke acteerwerk van de Mierlose acteur Frank Lammers als drugsbaas: op dit moment is er op Netflix Nederland geen populairdere serie dan Undercover. Dat is mede te danken aan de verhaallijnen die - anders dan de disclaimer hiernaast aan het begin van elke aflevering wil doen geloven - niet uit de lucht zijn gegrepen. De serie draait om twee undercoveragenten die op een Belgische camping een Eindhovense drugsbaron proberen te ontmaskeren. Precies dat deel van het script komt rechtstreeks uit een bestaand strafdossier: dat van de veroordeelde topcrimineel Janus van W. uit Eindhoven, die door de Belgische justitie werd gerekend tot de grootste drugshandelaren van Europa. Let op: dit artikel bevat spoilers.

  1. Gemeenten doodsbenauwd voor verloedering, meer armoede en ongelijkheid
    PREMIUM

    Gemeenten doodsbe­nauwd voor verloede­ring, meer armoede en ongelijk­heid

    Bestuurders van het grotestedennetwerk G40 - waarin onder meer Apeldoorn, Zwolle, Deventer en Lelystad zitten - luiden de noodklok. G40-voorzitter Paul Depla en wethouders Paul de Rook en Willem-Jan Stegeman noemen de bezuinigingen op steden ‘niet uit te leggen’. ,,Het kán niet dat er op rijksniveau meer dan 10 miljard euro overblijft, terwijl wij moeten nadenken over het sluiten van zwembaden en bibliotheken.’’