Volledig scherm
© anp

Urenlange vertragingen door ongelukken in ochtendspits

Het was een drukke maandagochtendspits, met hier en daar urenlange vertragingen, en dat kwam vooral door ongelukken en buien.

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie on Twitter

Autobrand op de #A12. Weg is dicht tussen Zoetermeer en Nootdorp. Verkeer richting Den Haag > volg Leiden (N11 en A4).

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie on Twitter

Het regent ongelukken op deze vroege morgen 😥. Hier zie je de botsing op de #A9 bij Uitgeest. File vormt zich richting Amstelveen.

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie on Twitter

⚡|De goden zijn de #A12 niet gunstig gezind deze morgen. Nu aan beide kanten raak bij het Gouwe-Aquaduct.

De ANWB telde om 08.00 uur 760 kilometer file. Wel staat het nog compleet vast rond Arnhem, door het weghalen van een kapotte vrachtwagen.

Zo was de vertraging op de A9 bij Uitgeest (vanuit Alkmaar) meer dan 3,5 uur, volgens de ANWB. volgens de ANWB. De file begon daar al bij Alkmaar.

Ook zijn er ongelukken gebeurd op de A2 bij Urmond, na een eerder ongeluk op die weg bij knooppunt Leenderheide. Ook lange wachttijden op de A6 bij Almere-Stad.

Bij Geldrop was de A67 vanuit Venlo helemaal dicht en op de A50 vanuit Zwolle, bij Apeldoorn-Noord, stond er veel file. 

Een gestrande vrachtwagen op de A12 bij Arnhem hield vanaf zeven uur het verkeer richting Ede en Utrecht, vanuit Zevenaar en de Achterhoek, een klein uur op, meldt Rijkswaterstaat.

Verder veel vertraging op de A28 (richting Amersfoort) bij Strand Nulde. Op de A7 richting Zaandam bij afrit Avenhoorn lag een kerstboom op de weg en dat zorgde voor files.

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.