Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Uur lang geen treinen in groot deel Limburg door storing

UPDATEDe grote storing in het verkeersleidingssysteem op de verkeersleidingspost in Maastricht is al verholpen. Volgens ProRail kan hierdoor het treinverkeer weer worden opgestart. 

Wel gaat het nog even duren voordat alles normaal rijdt. Reden voor de spoorbeheerder om reizigers op te roepen de reisplanner van de vervoerder goed in de gaten te houden voordat ze naar het station gaan.

Volgens een woordvoerder van ProRail zijn de problemen in de nacht van maandag op dinsdag ontstaan tijdens werkzaamheden aan het ICT-systeem. Hierdoor was er dinsdagochtend vroeg korte tijd geen treinverkeer mogelijk.

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.