De acties bij Azelo zorgen voor files op de snelwegen A1 en A35
Volledig scherm
PREMIUM
De acties bij Azelo zorgen voor files op de snelwegen A1 en A35 © VINCENT JANNINK

Vader met kleine kinderen beboet voor ontsnappen aan boerenblokkade, burgemeester springt in de bres

„Heel gevaarlijk en crimineel gedrag”. De jonge vader Ruud Leliefeld uit Borne kreeg donderdagochtend op de A35 bij Hengelo een donderpreek van de verkeerspolitie. Een boete van maximaal 8.700 hing hem boven het hoofd, omdat hij via de oprit wilde ontsnappen aan de boerenblokkade. Dankzij tussenkomst van de burgemeester van Borne wordt de boete verscheurd.

19 reacties

 • kor Flokstra Kor

  2 maanden geleden
  Dat een burgemeester zich dit aantrekt is bijzonder. Maar ook begrijpelijk . Deze vader was natuurlijk best in de stress dat hij door het boeren protest zo opgehouden word terwijl zijn 9 maanden jonge kindje in de auto ligt. Oom agent had best wat respect kunnen tonen voor deze situatie. Burgemeester echt heel goed.
 • Miranda Jansen

  2 maanden geleden
  Groot gelijk wat deze vader deed! Hij zorgt goed voor zijn kinderen. De verkeerspolitie had rekening moeten houden met de situatie en geen boete moeten uitschrijven. Goed dat die burgemeester wel het hart op de juiste plaats heeft en het gezond verstand gebruikt!
 • Henk Koops

  2 maanden geleden
  Slechte beurt voor de Politie waar ik door de band genomen veel waardering heb in deze moeilijke tijd!! Fantastisch dat er een Burgemeester was die deze blunder corrigeerde! Chapeau voor deze man/vrouw die zijn burgers begrijpt!!!
 • M Van Deventer

  2 maanden geleden
  Tsja, voor een grote trekker zijn ze bang, een vader met kinderen, laten we die aanpakken! Schandalig, ze hebben er al veel te lang bij staan staren. Argumenten: "er staat geen bordje bij" en "we willen niet escaleren" heeft ons gebracht waar we nu zijn. Wetteloosheid voor de boeren.
 • R.M. Reumer

  2 maanden geleden
  Helemaal eens met de heren Heerema en van de Werfhorst