Volledig scherm
PREMIUM
De boerderij in Ruinerwold waar het gezin in isolement woonde. © Wilbert Bijzitter

Vader Ruinerwoldgezin: ‘Ik werkte jarenlang bij school van mijn kinderen’

De 67-jarige vader Gerrit-Jan van D. van het ‘Ruinerwold-gezin’ is naar eigen zeggen jarenlang als vrijwilliger actief geweest bij de school waar enkele van zijn kinderen op zaten. De kans is groot dat hij doelde op de Vrije School Toermalijn in Meppel.

Hij gaf leerlingen les in tuinieren en zat er in het schoolbestuur, zegt hij in een van zijn vele publicaties die op internet ontdekt zijn. Hij blikt daarin terug op de beslissing om zijn kinderen naar een ‘soort privéschool gebaseerd op vrijheid en creativiteit‘ te sturen en zijn eigen betrokkenheid bij die school.

  1. ‘Poch slachtoffer van hoger Nederlands belang’

    ‘Poch slachtof­fer van hoger Nederlands belang’

    Oud-Transavia-directeur Michiel Meijer heeft maandag opnieuw verklaard dat het Openbaar Ministerie hem heeft gezegd dat er in de zaak-Julio Poch sprake was van “een hoger belang”. Een uitspraak daarover van een officier van justitie met wie Meijer over ‘zijn’ piloot Poch heeft gesproken staat hem “in het geheugen gegrift”. Het hogere belang zou neerkomen op het ongemoeid laten van Jorge Zorreguieta, de inmiddels overleden vader van koningin Máxima.