Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © iStock

Vader van kind (3) dat te water raakte verdacht van poging tot doodslag

Een 39-jarige man uit Utrecht wordt verdacht van een poging tot doodslag nadat zijn zoontje (3) vorige week te water raakte in het Drentse Ubbena. De man zit de komende twee weken vast, besliste de rechter-commissaris vandaag.

De peuter ligt momenteel in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hij werd afgelopen woensdag door Drentse agenten uit het water van de Noord-Willemskanaal gehaald en ter plekke gereanimeerd. Daarna is hij naar het ziekenhuis gebracht.

Hoe het slachtoffer precies in het water belandde, is vooralsnog niet duidelijk. Wel werd zijn vader een dag na het incident aangehouden. Hij zit nu vast op verdenking van een poging tot doodslag en onttrekking aan het wettelijke gezag.  Wie het wettige gezag over het kindje had, wil het Openbaar Ministerie (OM) niet zeggen.

Het OM Noord-Nederland meldde vandaag dat de vader veertien dagen langer vast blijft zitten. Hij zit in beperkingen.

Het jongetje uit Utrecht werd uit het water van de de Noord-Willemskanaal gehaald.
Volledig scherm
Het jongetje uit Utrecht werd uit het water van de de Noord-Willemskanaal gehaald. © Van Oost Media
  1. Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Kasteelpark Born in Limburg is een reddingsoperatie begonnen. Zonder acute financiële steun stevent het dierenpark, dat al sinds maart noodgedwongen gesloten is als gevolg van de coronacrisis, rechtstreeks af op een faillissement. Meest opvallende actie is de uitgifte van ‘adoptie-aandelen’ waarmee mensen een of meer dieren in het park - van kwartels tot kamelen - een jaar lang kunnen adopteren.
  2. ‘Snelle pc zonder coronavirus’: Marktplaats grijpt in bij ‘smakeloze’ advertenties

    ‘Snelle pc zonder coronavi­rus’: Markt­plaats grijpt in bij ‘smakeloze’ adverten­ties

    Marktplaats heeft de handen vol aan particuliere verkopers en bedrijven die de naam van het coronavirus misbruiken om meer aandacht te krijgen voor hun advertenties. Op de koop-en verkoopsite wemelt het van de advertenties waarin volgens Marktplaats op een ‘smakeloze manier’ een link wordt gelegd met het coronavirus. ,,Wij gaan hier met onze experts kritisch naar kijken”, meldt een woordvoerder aan deze nieuwssite.