Bij een vechtscheiding gaat het mis tussen ouders. Een gezinsadvocaat kan uitkomst bieden.
Volledig scherm
Bij een vechtscheiding gaat het mis tussen ouders. Een gezinsadvocaat kan uitkomst bieden. © Shutterstock

Vaders zijn slechter af bij vechtscheidingen: meer stress, meer inleveren

Vaders zijn er na een vechtscheiding slechter aan toe dan moeders, blijkt uit een onderzoek onder scheidende paren in Brabant.

4 reacties

 • Nico Davelaar

  3 maanden geleden
  De verzorgend ouder krijgt vaak een pro deo advocaat, de hoofdkostwinnaar moet zijn eigen advocaat kosten betalen. De verzorgende ouder heeft hierdoor geen enkele financiële prikkel om tot een compromie te komen. De ouder die partneralimentatie moet gaan betalen wil zo snel mogelijk gescheiden zijn, hoe minder lang hij partneralimentatie moet betalen. De ontvangende ouder heeft er baat bij om zo lang mogelijk te rekken. Tijdens het scheidingstraject ontvangen ze al.partneralimentatie.
 • Wendy Hollak

  3 maanden geleden
  Heel bijzonder dat de vrouw het " luxe " leventje moet houden en de man moet lijden! Zo gaat dat in nederland! Laat het eens fare gaan, laten ze van beide kanten hun eigen leven op hun eigen beentjes staan en de kinderen 50 - 50 en geen getrek, wat de meeste vrouwen wel doen! Wees een vrouw, en ga op je eigen benen staan!
 • Rene De Wilde

  3 maanden geleden
  De man trekt in de meeste gevallen aan het kortste eind. Geloof me maar ik kan het weten. Ondanks het niet zijn schuld is. Machteloos.
 • Peter Horenmans

  3 maanden geleden
  Deze uitslag was te voorspellen.. voorbeelden genoeg om me heen !