Archiefbeeld van een actiebijeenkomst van vakbond CNV Vakmensen.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een actiebijeenkomst van vakbond CNV Vakmensen. © ANP

Vakbond CNV wil zo snel mogelijk 30-urige werkweek

Vakbond CNV wil dat Nederlandse bedrijven zo snel mogelijk een 30-urige werkweek invoeren. Dat moet onder meer psychische problemen zoals burn-outs voorkomen. De bond gaat de komende tijd bij cao-onderhandelingen inzetten op de kortere werkweek.

2 reacties

 • Robbert Scholten

  3 maanden geleden
  Het zat er al jaren aan te komen maar blij ben ik niet,ik geloof wel dat het kan maar wie gaat dat betalen,er komt dan een Vierdaagse werkweek,lijkt me voor gezinnen een groot probleem en wat doe je met al die vrije tijd en hele delen van de maatschappij waar dat niet kan,nu zijn er al ontelbare niet te vervullen vacatures,ik denk dat de vakbonden aan het woord moeten komen en een brede maatschappelijke discussie,cq stemming
 • Timo Cleton

  3 maanden geleden
  Weer een voorbeeld van een plan dat vanachter een bureau is verzonnen en in de praktijk niet gaat werken. Wie gaat die uren opvangen dan? Nog meer arbeidsmigranten hierheen halen zodat we nog meer problemen op andere vlakken kunnen creëeren? Degene die deeltijd werkt gaan we verplichten om meer te werken? Efficienter werken? Hou toch op. Tuurlijk wil het meerendeel minder uren werken voor hetzelfde geld. Kwart minder salaris en het wordt ineens anders. Dan is het alleen een optie voor de rijken.
 1. Wouter (14) zakt in elkaar op hockeyveld en overlijdt, school en club in rouw

  Wouter (14) zakt in elkaar op hockeyveld en overlijdt, school en club in rouw

  In het Noord-Hollandse Beverwijk en omliggende dorpen is het verdriet onmetelijk groot sinds het plotse overlijden van Wouter Betjes. De 14-jarige scholier zakte afgelopen weekend na een inhaalwedstrijd op het hockeyveld in elkaar en overleed later in het ziekenhuis. Klasgenoten en (sport)vrienden zijn met stomheid geslagen. ,,Zo’n leuk, vrolijk en getalenteerd ventje. Het is verschrikkelijk”, vertelt rector Marcel Kemper van het Felisenum in Velsen-Zuid tegen deze site.