De seinen staan op rood voor het NS-personeel.
Volledig scherm
De seinen staan op rood voor het NS-personeel. © ANP

Vakbonden zijn klaar voor spooracties, NS heeft niet voldaan aan eisen

UPDATEDe Nederlandse Spoorwegen kunnen niet voldoen aan het ultimatum dat de spoorvakbonden hebben neergelegd in een lopend cao-conflict, maar willen alsnog om tafel. Dat staat in een brief aan de bonden. Die hebben daarop laten weten klaar te zijn met onderhandelen. Daarmee zijn acties op het spoor onvermijdelijk geworden. 

5 reacties

 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Jos Zoet, soms moet je voor de onderbouwing van de feiten iets verder kijken dan je eerste google vindplaats. De vervoerskosten in Nederland zijn met name zo hoog door de hoge taxiprijzen. De Spoorwegen zijn aardig gemiddeld en dan.zijn de lage lonen in m.n. Zuid-Europa niet eens meegenomen.
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Google maar even " duurste OV in Europa " voor onderbouwing van feiten...
 • Willem Heerema

  2 maanden geleden
  Beste jos zoet. Kunt u uw bewering “het duurste OV in de hele EU” toelichten met een onderzoek, of “bekte” het volgens u gewoon wel leuk?
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Het duurste OV in de hele EU... en nog lukt het niet...
 • Dirk hoekert

  2 maanden geleden
  Ik moet af en toe met de trein maar ik denk dat 3 vd 10 ritjes er wel wat is. Bussen worden soms ingezet en dat is mooi maar deze week ook weer: moet ik naar den dolder, gaat ie niet verder dan amersfoort ivm storing en zoek het verder zelf maar uit. Laat ze niet staken maar meer werken zou ik denken...