Volledig scherm
PREMIUM
© Aart-Jan Venema

Van gelovig tot atheïst: hoe verliefdheid op Jezus omsloeg in walging

Hij was niet voor de religie naar Italië gekomen. Maar toen schrijver en historicus Daan Heerma van Voss er toch een jaar verbleef, kon hij God net zo goed een kans geven, vond hij.

De geluiden kwamen van daarbinnen. Van achter de dikke kathedraaldeuren van de Cattedrale Metropolitana di San Lorenzo in Perugia, van achter de massieve middeleeuwse stenen. De geluiden waren zacht en warm. Gezang werd gehum. Gepreek werd gefluister. Gefluister klinkt altijd uitnodigend. Alsof iemand wil dat je dichterbij komt. Iemand. Of iets.

  1. Verdachten drugsboot Moerdijk voor eerste keer voor de rechter
    Live

    Verdachten drugsboot Moerdijk voor eerste keer voor de rechter

    Welke netwerken zaten er achter het grote drijvende drugslab dat op 10 mei in de haven van Moerdijk werd ontdekt? Justitie is bevreesd dat er connecties zijn tussen criminelen in ons land en een van de beruchte Mexicaanse drugskartels. Drie van de vier mannen die op het schip zijn aangehouden en donderdag voor de rechtbank in Breda moeten verschijnen, zijn Mexicanen van 23, 26 en 37 jaar oud. De vierde verdachte, de vermoedelijke schipper, is een 66-jarige inwoner van Breda. Verslaggever Johan van Uffelen tweet live mee vanuit de rechtbank.