Sywert van Lienden, mede-oprichter van Stichting Hulptroepen Alliantie
Volledig scherm
Sywert van Lienden, mede-oprichter van Stichting Hulptroepen Alliantie © videostill SHA

Van Lienden geschorst uit bestuur Stichting Hulptroepen Alliantie, OM wil miljoenen terug

De rechtbank in Amsterdam heeft Sywert van Lienden en zijn compagnon Bernd Damme bij de Stichting Hulptroepen Alliantie donderdag geschorst uit het bestuur na een verzoek van het Openbaar Ministerie. Tegen Van Lienden en de andere bestuurders loopt een strafrechtelijk onderzoek vanwege de omstreden mondkapjesdeal.

2 reacties

 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  Hopelijk is dit het begin van een grondige sanering van ambtenaren, bestuurders en politici die denken weg te kunnen komen met malversaties, discriminatie en corruptie. Gewoon de bezem er door en gerechtigheid, als dit niet wordt aangepakt hebben we een jungle en een banananrepubliek. Gerechtigheid mag niet willekeurig worden gebruikt!
 • D.J. Pater

  1 jaar geleden
  Hebzucht, één van de zeven zonden.
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.