Mariët Heek (33) woonde eerst in Almere, nu alweer 3,5 jaar in Nijkerk. Dat haar gemeente - en de kern Nijkerk - méér mensen trekt, met name uit de Randstad, snapt ze wel. ,,Het is geen dorp, maar ook geen grote stad.”
Volledig scherm
PREMIUM
Mariët Heek (33) woonde eerst in Almere, nu alweer 3,5 jaar in Nijkerk. Dat haar gemeente - en de kern Nijkerk - méér mensen trekt, met name uit de Randstad, snapt ze wel. ,,Het is geen dorp, maar ook geen grote stad.” © Ricardo Smit

Veel Randstedelingen trekken naar Nijkerk: ‘Ja hoor, je kunt hier op zondag prima je auto wassen’

Amsterdam, Rotterdam of Utrecht? Nee. Nijkerk, daar moet je zijn. De Gelderse gemeente blijkt hét toevluchtsoord voor mensen uit de Randstad, concludeerde het Centraal Bureau voor Statistiek deze week. Waarom? ,,Als je hier je portemonnee vergeet, kun je een dag later komen betalen. Probeer dat maar eens in Amsterdam.”

5 reacties

 • K van Venen

  2 maanden geleden
  Ze zoeken de rust in een dorp en eenmaal daar maken ze weer drukte. Te veel phoeha.
 • Marco Wassink

  2 maanden geleden
  Als oud buur ( Putten ) kan ik helemaal beamen dat Nijkerk een fijne plek is om te zijn en wonen, een best wel aardig stadje waar het dorpse normaal is gebleven. Ben zelf een kwart eeuw geleden juist naar Zwolle gekomen, zelfde idee.
 • Bob Buckmann

  2 maanden geleden
  Autowassen maakt in elk geval geen geluid en als het op zondag regent komt de wasbeurt van boven, zullen we maar zeggen.
 • Wim Jansen

  2 maanden geleden
  Hans van Dijk ook al zou het niet om principes gaan, laten we gewoon die ene dag lekker niks doen. Gewoon 1 dag dat niks moet.
 • Hans van Dijk

  2 maanden geleden
  In mijn bescheiden optiek heb je zes dagen in de week om je auto te wassen. Moet dat dan perse op zondag = Gods dag?