Veertig procent vindt dat mensen met ongezonde levensstijl meer zorgpremie moeten betalen

Onderzoek/met videoVier op de tien Nederlanders vinden dat mensen met een ongezonde leefstijl meer moeten betalen voor hun zorgverzekering. Ook vindt 64 procent dat de huisarts hun patiënten op dat ongezonde leven moet aanspreken.

3 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Je kunt nooit extra,s in rekening brengen ,bij onze voedingsgewoonten behoren bijhorende ziektes,honderd jaar geleden waren dat tbc,cholera en dysenterie
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Longkanker bij niet rokers komt niet zo heel veel voor,vetzucht bij een normaal eten en drinken ook niet en diabetes heeft in iedergeval een link met je levensgewoontes,hart en vaatziektes en stress en ongezond leven hebben een sterk verband,eigenlijk hebben we allemaal te maken met deze welvaartsziektes
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Hoe bepaal je de ongezonde levensstijlen? Door alleen naar het gewicht, vetpercentage en beweging te kijken? Wat doe je met de slanke hoger opgeleiden die elke avond / regelmatig een flinke sloot alcohol achteroverslaan onder het mom van gezellig socializen? Of elke dag een snuif cocaïne o.i.d. nemen om hun drukke baan en privéleven vol te kunnen houden? Ben benieuwd hoe je e.e.a. gaat bepalen en wie dat dan gaat bepalen? En wat met verworven ziekten waar je niks aan kunt doen?
 1. Universiteit Maastricht maakt drie ton ‘winst’ op teruggevonden losgeld voor hackers

  Universi­teit Maastricht maakt drie ton ‘winst’ op teruggevon­den losgeld voor hackers

  De Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie hebben een deel van het losgeld teruggevonden dat de Universiteit Maastricht in 2019 aan criminele hackers betaalde. De cryptomunten in kwestie zijn dankzij een gelukkige timing meer waard geworden. Daarom krijgt de universiteit een half miljoen euro terug, terwijl het indertijd bijna 200.000 euro aan losgeld betaalde. Dat blijkt uit een reconstructie van de Volkskrant.