De politie doet onderzoek op de plek waar advocaat Derk Wiersum werd vermoord.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek op de plek waar advocaat Derk Wiersum werd vermoord. © ANP

‘Veiliger? Nee, maar dat extreem agressieve hing wel echt aan zijn karakter’

Is de Nederlandse rechtsstaat met het aanhouden van Ridouan Taghi veiliger geworden? Nee, zegt Parool-misdaadverslaggever Paul Vugts. ,,Maar dat extreem agressieve, dat binnen één minuut besluiten over leven en dood, dat is echt iets wat aan zijn karakter hangt.’’

 1. Ridouan Taghi, meestgezochte crimineel van Nederland, opgepakt in villa in Dubai
  Play
  EINDE AAN KLOPJACHT

  Ridouan Taghi, meestge­zoch­te crimineel van Nederland, opgepakt in villa in Dubai

  De politie in Dubai heeft vandaag de voortvluchtige topcrimineel Ridouan Taghi (41) in een appartement opgepakt. Dit gebeurde in samenwerking met de Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie (OM). Taghi wordt verdacht van betrokkenheid – als opdrachtgever – bij verschillende moorden. Hij wordt al jaren beschouwd als de meestgezochte crimineel van Nederland en een van de meestgevreesde mocro-kopstukken van Europa. Volgens de politie had Taghi een valse identiteitskaart bij zich en woonde hij in ‘een residentiële villa in Dubai’.
 2. Teruglezen: Zus van Ridouan Taghi aangehouden bij inval: ‘Arrestatie leidt tot spanningen in Vianen’
  Play

  Teruglezen: Zus van Ridouan Taghi aangehou­den bij inval: ‘Arrestatie leidt tot spanningen in Vianen’

  De voortvluchtige topcrimineel Ridouan Taghi is vandaag aangehouden in Dubai door de politie daar. De 41-jarige Taghi wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij en het opdracht geven tot verschillende moorden. Hij werd internationaal gezocht. Zijn zus Nora werd later op de dag bij een inval in Vianen aangehouden. Het AD hield alle ontwikkelingen bij in dit liveblog. Lees hieronder alles terug.