Lelystad Airport zet kwaad bloed door het kopen van stikstofrechten van boeren, zodat het vakantievliegveld open kan.
Volledig scherm
PREMIUM
Lelystad Airport zet kwaad bloed door het kopen van stikstofrechten van boeren, zodat het vakantievliegveld open kan. © ROBIN UTRECHT

Veluwe boos op Lelystad Airport: is vliegvakantie belangrijker dan natuurherstel en huizen bouwen?

Veluwse gemeenten zijn boos dat Lelystad Airport boeren opkoopt voor stikstofrechten. Zij vinden het mogelijk maken van vliegvakanties ondergeschikt aan natuurherstel, helpen van boeren en bouwen van huizen. ‘Lelystad’ moet de gekochte rechten teruggeven, bepleiten de gemeenten.

44 reacties

 • Bouwman

  2 maanden geleden
  jaren geleden werkte ik bij schiphol de eerste week wat een lawaai daarna had je ergeen las meer van
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Hendrik Willemsen,omdat het spoor zo goed functioneert. Er wordt een nieuwe luchtruimindeling gemaakt om van het laagvliegend af te komen. Je draait de zaak om om je gelijk te halen. De nieuwe indeling betekent dat militair luchtverkeer vertrekt uit Brabant naar het Noorden. Het luchtruim boven Brabant kan dan gebruikt worden door de burgerluchtvaart.
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @Andre Eggerding. Dus? Dat er al nagedacht wordt over laagvliegen is al absurd. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over het aantal vliegbewegingen. Schiphol heeft geleerd dat die afspraken NIETS waard zijn. Ook de vliegtijden zullen verruimd gaan worden. I.p.v. inzetten op een beter treinnetwerk in Europa gaan we een nieuw overbodig vliegveld openen. Gezien de hele milieu discussie.....is het idioot. Lelystad mag nooit het verkeer van Schikhol gaan overnemen.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Als ik heel eerlijk ben vind ik het vliegveld heel belangrijk,het beste zou zijn een vliegveld aan te leggen in de Noordzee,al is dat verschrikkelijk duur en duurt dat jaren,we ontkomen daar toch niet aan,denken dat we minder gaan vliegen is fantasie,ondanks een crisis gaan we toch weer veel en veel meer voegen dat begon al in de jaren twintig,hoeveel huizen zouden niet op Schiphol passen met de bevolkingsgroei en immigratie die alleen maar toeneemt
 • Erik Biesemaat

  2 maanden geleden
  @ Post en Liefers, dat geldt in ieder geval niet voor mij. Maar los daarvan, mag je hier volgens jullie alleen een mening over hebben als je niet vliegt? Ik ben bijv. erg voor een inclusieve samenleving maar ik ben een man van middelbare leeftijd en wit bovendien. Dat gaat volgens jullie niet samen?