Vera Booms met zoontje Bart (5 jaar)
Volledig scherm
PREMIUM
Vera Booms met zoontje Bart (5 jaar) © Marcelle Davidse

Vera heeft echt geluk. Zij betaalt nog maar 32 euro aan energie: ‘Misschien krijg ik zelfs geld terug’

Wat een geluk. Vera is net op tijd verhuisd. Van een oud huurhuis waar ze flink stookte, naar een gloednieuwe woning. Ook een huurhuis. Maar dan een zonder gas, met zonnepanelen en een warmtepomp. En... een lage energierekening. Zij is niet de enige. Ook Coby staat op het punt de overstap te maken. Haar energierekening keldert.

10 reacties

 • Mies Krieger

  3 maanden geleden
  Geheel gas loos is GEEN utopie. Ik heb 28 zonnepanelen die genoeg opleveren voor 2 gezinnen van 4 personen. Dit in combi met een warmtepomp die al 2,5 jaar prima functioneert. Voor mijn goed geïsoleerde huis is dat meer dan voldoende. Ik betaal nu 5 euro per maand. De terug verdien tijd is echt korter dan 7 jaar. Net als de oude fiat panda reclame "ik lach nu iedereen uit". En ik denk niet dat de warmtepomp en alternatieve energie een zeepbel is. Ik denk eerder dat de gasbel ploft!
 • B Zieleman

  3 maanden geleden
  Wij hebben zonnepanelen, koken elektrisch, verbruiken weinig energie, maar onze oude, kapotte ketel is onlangs wel vervangen door een nieuwe. Deze is veel energiezuiniger, daar is op geselecteerd. Wij zagen het gedoe en lawaai met een warmtepomp niet zitten en een elektrische ketel is niet te betalen, zo rond de 5.000 euro. Voordat je dan de kosten er weer uit hebt, ben je heel wat jaartjes verder.
 • W.O.U. de Vries

  3 maanden geleden
  ik geloof er niks van van dat hele verhaal
 • Jan Ton

  3 maanden geleden
  Geheel gasloos is een utopie, in Zutphen is het meerdere keren geprobeerd maar achteraf werden er toch weer ketels in gehangen. Warmtepompen, zonnepanelen, windmolens, een zeepbel die binnenkort uit elkaar spat. Bartens en Blom slaan de spijker op zijn kop.
 • Gea. Veurink

  3 maanden geleden
  de woning stichtingen moeten huizen goed isoleren ,ik woon in een flat boven schuren en het zou mooi zijn als die vloeren en schuren werden geisoleerd zo dat je niet voor de boven boven hoeft te stoken , het is boven schuren wonen heel koudt de warmte trekt na boven .