Verdacht pakketje in aankomsthal Eindhoven Airport blijkt geen explosief maar grinder

In de aankomsthal van Eindhoven Airport is maandagochtend een verdacht pakketje onderzocht. Om 11.40 uur werd bekend dat er geen explosief is aangetroffen. Het bleek volgens de Koninklijke Marechaussee te gaan om een grinder. Daarmee worden keukenkruiden of wiet vermaald. 

De marechaussee sloot maandagochtend een gedeelte van de aankomsthal af voor de melding. Meerdere hulpdiensten waren aanwezig bij het vliegveld. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was ter plaatse en deed onderzoek. 

Het vliegverkeer op de luchthaven heeft geen hinder ondervonden van het onderzoek. 

Beschermende kleding

De marechaussee sloot een van de ingangen van de aankomsthal af met politielint. Het verdachte pakketje lag meteen links bij een rijtje stoeltjes. 

Een medewerker van de EOD is met beschermende kleding naar binnen gegaan. De defensiemedewerker heeft liggend op de grond het pakketje onderzocht en daarna meegenomen. 

Zwarte rugzak

Waarschijnlijk ging het om een zwarte tas of rugzak. Het verdachte pakketje bleek uiteindelijk een grinder te zijn. De EOD heeft het onderzoek afgerond, de marechaussee handelt de situatie af. De afzetting is vrijgegeven.

Volledig scherm
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is meteen ter plaatse gekomen. © fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel
Volledig scherm
De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar het verdachte pakketje. © ANP